ABD’nin dış politikası!

 ABD’de, hükümetin 1986 yılından başlayan bir kanunun  sonucu olarak, her yıl olduğu gibi bu yıl da,   yıllık dış politika konusundaki hedeflerini içeren  bir dosyayı peşinen...

 ABD’de, hükümetin 1986 yılından başlayan bir kanunun  sonucu olarak, her yıl olduğu gibi bu yıl da,   yıllık dış politika konusundaki hedeflerini içeren  bir dosyayı peşinen  hazırlamak   mükellefiyeti, kanunen mevcuttu. 

Nitekim geçtiğimiz hafta Trump Hükümeti dış politikadaki önceliklerini ve de planlarını açıklayan bir dış politika raporu yazmayı bitirmiş ve de 55 sayfalık bu raporu geçtiğimiz günlerde kamuoyuna açıklamıştı. 

Fakat bu raporun, Trump ve yardımcıları tarafından bu yıl gündeme getirilen şekli ve içeriği ise, Trump tarafından gerçekleştirilen uygulamalar ile hiç uyumlu değil. 

Raporda tüm raporlarda olduğu gibi ABD’nin önderliği, güçlü savunma yaklaşımı, demokratik değerleri ve de ekonomik öncelikleri vurgulanmış. Ancak  bu son rapor o kadar açık bir şekilde raporda vurgulananlar ile Trump’ın  uygulamaları arasında  o kadar fark içeriyor ki, rapor külliyen  destek göremeyecek ve de çelişkilerden öteye gidemeyecek. 

Trump ile s

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İşsizlik İtalya'da bela 02 Ağustos 2019 | 230 Okunma Leyen işini değiştirince Lagarde da değiştirdi 28 Temmuz 2019 | 156 Okunma Almanya'da yapının değişimi için baskı giderek artmakta! 27 Temmuz 2019 | 232 Okunma Alman lider Ursula Leyen AB'nin zirvesine oturtuldu 23 Temmuz 2019 | 105 Okunma Çin'de 1992'den bu yana en düşük büyüme 19 Temmuz 2019 | 155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar