ABD ile Kuzey Kore itiş  kakışı nasıl bitecek?

Donald Trump, başkanlığının başında, yani  Ocak 2017'de Kuzey Kore’den ABD’ye varabilecek bir 'intercontinental balistic missile' veya kısaca 'ICBM' atılması harekatı gündeme gelemez diye konuşurken, iki şeyi...

Donald Trump, başkanlığının başında, yani  Ocak 2017'de Kuzey Kore’den ABD’ye varabilecek bir 'intercontinental balistic missile' veya kısaca 'ICBM' atılması harekatı gündeme gelemez diye konuşurken, iki şeyi anlamamış görünüyordu.

Birincisi Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’un hedeflerine ulaşmaya ne kadar yakın olduğunu pek bilmiyordu. İkincisi ise bir ABD başkanının Kim Jong’u frenleme ve durdurmasının ne kadar zor olduğunu bilmiyordu. Son altı ay Donald Trump için acı bir eğitim süreci oldu denilebilir.  

Geçtiğimiz salı günü atılan bir ICBM füzesiyle Kuzey Kore ABD’nin şimdilik pek kalabalık olmayan Alaska eyaletine ulaşabileceğini ispatlamış oldu. Kuzey Kore’nin füzelerinin ABD’ye ulaşabilecekleri gerçeğinin ortaya çıkması pek yakında, yani mesela bir iki yıl içinde, nükleer başlıklı bir Kuzey Kore füzesinin de ABD’nin daha önemli kentlerine ulaşmasının pekâlâ mümkün olabileceğini ortaya koydu.

Daha önceki bir ABD Savunma Bakanı Wi

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İşsizlik İtalya'da bela 02 Ağustos 2019 | 230 Okunma Leyen işini değiştirince Lagarde da değiştirdi 28 Temmuz 2019 | 156 Okunma Almanya'da yapının değişimi için baskı giderek artmakta! 27 Temmuz 2019 | 235 Okunma Alman lider Ursula Leyen AB'nin zirvesine oturtuldu 23 Temmuz 2019 | 105 Okunma Çin'de 1992'den bu yana en düşük büyüme 19 Temmuz 2019 | 155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar