Fransa Başkanı Macron aşırı ulusalcılığa karşı

Fransa Başkanı Emanuel Macron aşırı ‘nationalism’ yani ‘aşırı vatanperverlik’ veya ‘aşırı milliyetçilik’,  ülkeni sevmek demek değildir diyerek, ilk Dünya...

Fransa Başkanı Emanuel Macron aşırı ‘nationalism’ yani ‘aşırı vatanperverlik’ veya ‘aşırı milliyetçilik’,  ülkeni sevmek demek değildir diyerek, ilk Dünya Savaşı’nın yüzüncü yılı için yaptığı konuşmada, Parist’e bulunan Donald Trump ve ilaveten bir düzine kadar da ülke başkanına aşağıdaki sözleri kullanmış.

Macron “Başkaları kimin umurunda?” diyenlere  “Kendi ülkelerine  değer verenlerin, biraz kendi çıkarlarını bırakıp, ahlaki değerleri de unutmamaları gerekir!” de demiş!

Trump toplantıya diğer ülke liderlerinden çok sonra gelmiş, öğleden sonra da diğer ülke başkanlarının katıldığı  toplantıya, yağmur bahanesiyle katılmamış.

Macron konuşmalarında Trump’a,  Patriotizm Nationalizmin tam tersidir derken, zaten son birkaç aydır  araları da iyice açılmış durumda idi. Trump doğal olarak ABD seçmenlerinin yarısının Trump aleyhine oy kullanmasını da eleştirirken, “Avrupa, önce NATO finansmanı için para yatırımı yapılması gerektiğini  unutmamalı!” da diyordu. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İşsizlik İtalya'da bela 02 Ağustos 2019 | 230 Okunma Leyen işini değiştirince Lagarde da değiştirdi 28 Temmuz 2019 | 156 Okunma Almanya'da yapının değişimi için baskı giderek artmakta! 27 Temmuz 2019 | 232 Okunma Alman lider Ursula Leyen AB'nin zirvesine oturtuldu 23 Temmuz 2019 | 105 Okunma Çin'de 1992'den bu yana en düşük büyüme 19 Temmuz 2019 | 155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar