Çin ticaret kavgasının maliyetini hesaplıyor

Çin ve ABD, 40 yıl kadar evvel, iki ülkenin arasında ilk defa güçlü ekonomik ilişki sağlamıştı. Dostluk her iki ülkeye de büyük ekonomik katkı yapmıştı. Ama şimdi Trump döneminde durum...

Çin ve ABD, 40 yıl kadar evvel, iki ülkenin arasında ilk defa güçlü ekonomik ilişki sağlamıştı. Dostluk her iki ülkeye de büyük ekonomik katkı yapmıştı. Ama şimdi Trump döneminde durum giderek değişti.

Bu hafta Trump ve ABD, 200 milyar dolarlık Çin’den ithalattan, dev oranda vergi almaya girişti. Çin lideri Xi Jinping ise ABD’nin adeta soygun yaptığını söylüyordu. Çin’in aldığı itiraz pozisyonuna ise, ABD’de Washington’da, hem Demokratlar hem de Cumhuriyetçiler karşı çıktılar. 

Ancak şimdi ABD ile Çin kapışınca, bazı Çinliler de çekinmeye başlıyor gibilerdi. Ülkelerinin, dünyanın en güçlü ekonomisi ABD ile, kapışıp kapışamayacağını konuşmaya başladılar. Ama sonunda Çinliler  bu hafta Washington’da yapılacak olan ticaret görüşmelerini ve de askerlerinin ABD askerleriyle  görüşmelerini de iptal etti ve evlerine döndüler.

Çin askeri yöneticileri de bu arada savaş uçaklarını ve de füzeleri Rusya’dan almaya karar verdiler. 

Tabii ABD ile itişme baş

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İşsizlik İtalya'da bela 02 Ağustos 2019 | 230 Okunma Leyen işini değiştirince Lagarde da değiştirdi 28 Temmuz 2019 | 155 Okunma Almanya'da yapının değişimi için baskı giderek artmakta! 27 Temmuz 2019 | 231 Okunma Alman lider Ursula Leyen AB'nin zirvesine oturtuldu 23 Temmuz 2019 | 105 Okunma Çin'de 1992'den bu yana en düşük büyüme 19 Temmuz 2019 | 155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar