Moskova ABD varlıklarını azaltıyor

Moskova dolara bağımlı olmayı hızla azaltmaya çalışıyor. Vergi ödememek için başka paralarla ticaret yapmaya çalışıyor. Bu nedenle de ABD hisseleri tutmamaya ve de gerekirse ticari ödemelerini diğer...

Moskova dolara bağımlı olmayı hızla azaltmaya çalışıyor. Vergi ödememek için başka paralarla ticaret yapmaya çalışıyor. Bu nedenle de ABD hisseleri tutmamaya ve de gerekirse ticari ödemelerini diğer paralarla yapmaya  gayret etmekte. 

Maliye Bakanı ve de Başbakan yardımcısı Anton Siluanov ABD parasının uluslararası ödemeler için riskli bir aygıt haline geldiğini vurguladı. 'ABD ekonomisine ve de hisse senetlerine ve bonolarına yatırımlarımızı azaltıyoruz , elimizdekileri de  satıyoruz' da dedi. 

Geçen ay ABD Hazinesi tarafından açıklanan verilere göre Rusya’nın elindeki ABD  varlıkları 96 milyar dolardan mayıs ayı sonunda iki ayda azaltılmış ve de 15 milyar doların altına inmiş. 

Washington ve de Moskova arasında gerilim de geçen hafta arttı, çünkü ABD Moskova'ya artan maliyetler yüklemeye çalışıyor. ABD senatörleri Moskova'ya daha fazla yük bindirmek için kanuni değişiklikler yapmaya çalışıyorlar. 

Rusya Başbakanı Dimitri Medv

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İşsizlik İtalya'da bela 02 Ağustos 2019 | 230 Okunma Leyen işini değiştirince Lagarde da değiştirdi 28 Temmuz 2019 | 156 Okunma Almanya'da yapının değişimi için baskı giderek artmakta! 27 Temmuz 2019 | 232 Okunma Alman lider Ursula Leyen AB'nin zirvesine oturtuldu 23 Temmuz 2019 | 105 Okunma Çin'de 1992'den bu yana en düşük büyüme 19 Temmuz 2019 | 155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar