Suudi Arabistan ile Kanada birbirine girdiler

Wall Street Journal’de 9 Ağustos günü çıkan bir yazıda  Suudi Arabistan, vatandaşlarına Kanada’dan derhal ayrılmalarını emretmiş. Ayrıca Suudilerin, Kanada’daki finansal varlıklarını...

Wall Street Journal’de 9 Ağustos günü çıkan bir yazıda  Suudi Arabistan, vatandaşlarına Kanada’dan derhal ayrılmalarını emretmiş. Ayrıca Suudilerin, Kanada’daki finansal varlıklarını satmalarını ve  Kanada ile olan ticari işlerini de durdurmalarını emretmiş. 

Neden böyle olmuş?  Çünkü Suudi Arabistanlılar Batılıların kendilerine eleştiri yapmasına karşı çok hassasmışlar. Kanada neden eleştiri yapmış? Kanada Dışişleri Bakanlığı, Suudi’lerin yabancı   insan  hakları aktivistlerini son dönemde tevkif etmeye başlamış olmalarını eleştirmeye başlamış. Ve Kanada geçen hafta Suudilere, tevkif edilenleri derhal serbest bırakmalarını ısrarla söylemeye devam etmiş. 

Suudi Hükümeti ise, Kanada’nın, ülkelerinin kendi kültürüne has  davranışını eleştiremeyeceğini vurgulamış. Orada da durmayıp, Kanada’nın Suudi Krallığındaki Elçisini   kovmuş, ve S.Arabistan’ ın Ottawada’ki kendi elçilerini de derhal ülkelerine geri çağırmış. 

Bu işlerden sonra da Suudi Arabistan Merk

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İşsizlik İtalya'da bela 02 Ağustos 2019 | 230 Okunma Leyen işini değiştirince Lagarde da değiştirdi 28 Temmuz 2019 | 156 Okunma Almanya'da yapının değişimi için baskı giderek artmakta! 27 Temmuz 2019 | 232 Okunma Alman lider Ursula Leyen AB'nin zirvesine oturtuldu 23 Temmuz 2019 | 105 Okunma Çin'de 1992'den bu yana en düşük büyüme 19 Temmuz 2019 | 155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar