ABD’de Gary Cohn kaybedilmemeliydi!

Donald Trump, hükümetindeki en önemli ve başarılı iş insanlarından biri olan Gary Cohn’u hükümette tutamadığı gibi, yerine de aynı bilgilere ve iş tecrübesine sahip birini de kolay kolay...

Donald Trump, hükümetindeki en önemli ve başarılı iş insanlarından biri olan Gary Cohn’u hükümette tutamadığı gibi, yerine de aynı bilgilere ve iş tecrübesine sahip birini de kolay kolay bulamayacak.

Kaldı ki Gary Cohn aslında Demokrat Partili’ydi ama ülkeye hizmet için Goldman Sachs’taki iş ilişkilerini bırakıp, Trump’a yardım etmeye Washington’a gelmişti. Yıllık 21 milyon dolar geliri olan bu 57 yaşındaki kişi, Goldman Sachs’ta ikinci en üst yöneticiliği bırakıp gelmişti.

Cohn 14 ay içinde denediği Trump’ın yaklaşımını hiç mi hiç sevemediğinden, en üst düzeydeki danışmanlık ve de siyasi yöneticilik görevini önceki gün bıraktı. 

Cohn’ın yanında olması gereken, mantıklı serbest dış ticaret taraftarları pek yoktu. Trump da ithalata tarife koyacağını Cohn’a haber vermeden, kendisi açıklama yapınca, Cohn’ın karşısına konulara biraz uzak, aşırı milliyetçi ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross ve de ‘sözde’ iktisatçı Peter Navarro gibileri çıktı.

Bakan Ro

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İşsizlik İtalya'da bela 02 Ağustos 2019 | 230 Okunma Leyen işini değiştirince Lagarde da değiştirdi 28 Temmuz 2019 | 156 Okunma Almanya'da yapının değişimi için baskı giderek artmakta! 27 Temmuz 2019 | 235 Okunma Alman lider Ursula Leyen AB'nin zirvesine oturtuldu 23 Temmuz 2019 | 105 Okunma Çin'de 1992'den bu yana en düşük büyüme 19 Temmuz 2019 | 155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar