Almanya ve Avrupa zorda!

Almanya’daki koalisyon görüşmelerinin durması sadece Almanlar için bir siyasi problem değil. Bu sorun Avrupa’nın bütünü ve hatta tüm Batı için ciddi bir belirsizlik. Avrupa zaten Brexit’le sorun...

Almanya’daki koalisyon görüşmelerinin durması sadece Almanlar için bir siyasi problem değil. Bu sorun Avrupa’nın bütünü ve hatta tüm Batı için ciddi bir belirsizlik. Avrupa zaten Brexit’le sorun yaşıyordu, üstüne bir de Donald Trump ortalığa çıktı, Polonya’da ve de Macaristan’da da demokratik gerileme gündeme geldi ve de Rusya’nın her şeye karışması da sorunlara eklendi.

Almanya ise şimdi kurulamayan koalisyon nedeniyle yeniden seçim gündeme gelebilecek veya daha da kötüsü olarak Merkel sonrası belirsizlik başlayacak. 

Almanya’da eylül ayındaki seçim gösterdi ki Almanya, bütün güçlü yapısına rağmen, Batı’da ortalığa dökülen bölücü güçler tarafından atılan adımlarla huzur kaybedebiliyor. Merkel tarafından gündeme getirilen 2015 yılı göçmen sorunu ve de bir milyon göçmenin Almanya’ya alınması, aşırı sağda yüzde 13 oy alabilen tutucu bir parti bile yarattı.

Merkel’in Hristiyan Demokrat Partisi en çok oyu aldı ama daha önceki koalisyon ortağı Sosyal Demokra

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İşsizlik İtalya'da bela 02 Ağustos 2019 | 230 Okunma Leyen işini değiştirince Lagarde da değiştirdi 28 Temmuz 2019 | 156 Okunma Almanya'da yapının değişimi için baskı giderek artmakta! 27 Temmuz 2019 | 235 Okunma Alman lider Ursula Leyen AB'nin zirvesine oturtuldu 23 Temmuz 2019 | 105 Okunma Çin'de 1992'den bu yana en düşük büyüme 19 Temmuz 2019 | 155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar