Berlin’in eski havalanı yerinde kalsın mı?

Bu satırlar pazar günü yazıldı, yani Almanya’da genel seçimin olduğu gün. Almanya’da seçimin sonucu belli, Merkel seçimi rahatça kazanacak. Ama Almanya’da pazar günü seçim yapılırken de...

Bu satırlar pazar günü yazıldı, yani Almanya’da genel seçimin olduğu gün. Almanya’da seçimin sonucu belli, Merkel seçimi rahatça kazanacak. Ama Almanya’da pazar günü seçim yapılırken de Berlin’de bir başka, ama çok ilginç eşanlı bir oylama gerçekleşecek. Ben bu genel oylamanın değil, Berlin havalanı oylamasının sonucunu bekliyorum.

Berlin’de şehrin göbeğinde oldukça küçük ve eski TEGEL adlı bir havalanı var. Yıllarca bu havaalanını kullandık. Seçim günü, ama seçimden ayrı, bir de ‘Berlin havaalanı kapatılsın ve taşınsın mı taşınmasın mı’  oylaması var.

Resmi hazırlıklara göre seçim günü yapılacak özel referandum eğer pozitif destek görürse Tegel,  altı ay içinde ortadan kaldırılacak. Tegel oylaması aslında Berlin’de medyada genel seçimden çok daha fazla  ilgi çekiyor. Hava alanı oylaması çekişmeleri aslında öfke, son dakikada hukuk sorunları, hatta kavgalar yaratmakta imiş. Üstelik bir de yeni , büyük ve modern havalanı yapıldı.Bu da tartışmaları iyice büyüttü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İşsizlik İtalya'da bela 02 Ağustos 2019 | 230 Okunma Leyen işini değiştirince Lagarde da değiştirdi 28 Temmuz 2019 | 156 Okunma Almanya'da yapının değişimi için baskı giderek artmakta! 27 Temmuz 2019 | 232 Okunma Alman lider Ursula Leyen AB'nin zirvesine oturtuldu 23 Temmuz 2019 | 105 Okunma Çin'de 1992'den bu yana en düşük büyüme 19 Temmuz 2019 | 155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar