Kuzey Kore ne istiyor?

Uluslararası medyaya göre dünyanın liderleri bu hafta Birleşmiş Milletler toplantısı için bir araya geldikleri zaman önlerindeki en önemli sorun şu kısa soru idi: Kuzey Kore ne istiyor? ABD ve Birleşmiş Milletler...

Uluslararası medyaya göre dünyanın liderleri bu hafta Birleşmiş Milletler toplantısı için bir araya geldikleri zaman önlerindeki en önemli sorun şu kısa soru idi: Kuzey Kore ne istiyor?

ABD ve Birleşmiş Milletler temsilcileri aslında Kuzey Kore’yi sakinleştirmek için bazı görüşler üretmekte idi ama sonunda bazı ilave yasaklar da gündeme gelecek gibi. Kimse 33 yaşındaki ‘tombul’ Kuzey Kore liderinin aklından geçenler ne diye emin olamıyor ama önlem de almak gerekiyor. 

Bir tehlikeli tez, Kim Jong Un’un ülkesinin içinde sorunlar olduğu ve Kim Jong Un’un ülkesinin içinde yaşayabilmek için eskiden beri nükleer silahlara sahip olması gerektiği tezi. Michael Pillsbury bir Pentagon çalışanı ve de Asya Uzmanı ve Çin ile ABD arasındaki oldukça uzun dönemdir mevcut olan mücadele için bir de kitap yazmış. Der ki aslında Kuzey Kore’nin askeri gücüyle, Kim’in dedesi ve babası arasında yıllar önce yapılmış anlaşmalar var ve bu anlaşmalar bozulamıyor.  

Veya ikinci ve

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İşsizlik İtalya'da bela 02 Ağustos 2019 | 230 Okunma Leyen işini değiştirince Lagarde da değiştirdi 28 Temmuz 2019 | 156 Okunma Almanya'da yapının değişimi için baskı giderek artmakta! 27 Temmuz 2019 | 235 Okunma Alman lider Ursula Leyen AB'nin zirvesine oturtuldu 23 Temmuz 2019 | 105 Okunma Çin'de 1992'den bu yana en düşük büyüme 19 Temmuz 2019 | 155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar