Türkiye'nin NATO'dan çıkarılması ve sonrasında Türkiye'ye yapılacakların senaryosu

Tv100 Gazetesi Yazarı Cihat Yaycı'nın bugünkü (30.01.2022)'' Türkiye'nin NATO'dan çıkarılması ve sonrasında Türkiye'ye yapılacakların senaryosu'' başlıklı yazısı.

Biliyorsunuz, yaklaşık 2,5 senedir @turkdges (MAVİ VATAN TÜRK DENİZCİLİK VE GLOBAL STRATEJİLER MERKEZİ) geniş bilgi ağıdan istifade ile yaptığımız analiz neticesinde, “Batı dünyasının Türkiye’nin NATO’dan çıkarılması, çıkarıldıktan sonra da Türkiye’ye müdahale etme ve Türkiye’yi parçalama projesi” olduğuna dair görüşlerimi ifade ediyorum.

Bu görüşlerimi ilk dile getirdiğimde hiçbir uzun vadeli analize dayanmadan, “Bu da nereden çıktı?”, “Olmaz öyle şey!”, “NATO’dan çıkarılma diye bir süreç NATO’da yok”, “Ne saçma bir öngörü” diyenlerin ancak şimdi televizyonlara çıkıp bu ihtimal konusunda konuştuklarını, köşelerinde yazılar kaleme aldıklarını görüyorum. Dile getirdiğim senaryoları, gerçekleşme ihtimalini, Batı dünyasının bu konudaki eğilim ve söylemlerini tartıştıklarını görüyorum.

“Türkiye NATO’dan çıkarılamaz, çünkü Türkiye’nin veto hakkı vardır, çıkarılmasını kendisi veto eder” diyenlerin maalesef duruma gerçekçi yaklaşmadıkları da artık konuya çok yüzeysel yaklaştıkları da ortaya çıkmıştır.

Son iki yazımda da bu konuya dikkat çekmiş ve tarihi süreci;


-  Türkiye’nin NATO’ya bir tercih neticesi olarak değil, mecburiyet neticesinde NATO’ya bin bir zorlukla girdiğini,

-  Çok zor şartlar altında, tehditlerden kaynaklanan güvenlik ihtiyaçları nedeniyle büyük fedakârlıklarla NATO’ya giren Türkiye’nin bugün NATO’dan çıkarılma söylemleri ile karşı karşıya olduğunu anlatmıştım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ORTADOĞU’DA KAYIKÇI KAVGASI 19 Nisan 2024 | 295 Okunma BU BİR CAMBAZA BAK SAVAŞIDIR! 14 Nisan 2024 | 1.101 Okunma VAN’DA ASLINDA NE OLDU? 12 Nisan 2024 | 279 Okunma ANAYASAYI DEĞİŞTİREYİM DERKEN DEVLET ELDEN GİTMESİN! 05 Nisan 2024 | 2.737 Okunma MOSKOVA’DAKİ TERÖR SALDIRISINDAN KİMLER KAZANÇLI ÇIKTI? 29 Mart 2024 | 2.305 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar