Türkiye NATO'dan çıkarılır mı?

Tv100 Gazetesi Yazarı Cihat Yaycı'nın bugünkü (23.01.2022)'' Türkiye NATO'dan çıkarılır mı?'' başlıklı yazısı.

Son birkaç yıldır Türkiye’nin parçalanması ve Sevr’de ortaya konulan haritanın hayata geçirilmesi için Türkiye’nin NATO’dan çıkarılması senaryosunun oynanmaya başladığını bıkmadan anlatmaya çalışıyorum. Bunu ilk söylediğimizde saçma bulanlar, olmaz öyle şey, “Türkiye NATO’dan çıkarılamaz, çünkü Türkiye’nin veto hakkı vardır, çıkarılmasını kendisi veto eder” diyenler pek bir fazlaydı.

Ancak ben bu görüşlerimi @turkdegs ’in (MAVİ VATAN Denizcilik ve Global Strateji Merkezi, kamuoyunda bilinen ismiyle TÜRKDEGS) dünyaya dağılmış yüzlerce değerli üyelerinin ortaya koyduğu bilgi ve belgelerin analizi ile oluşturmuştum.

Bu yazımda size bu senaryonun nasıl hayata geçirildiğini kronolojik olarak çok özet belge ve bilgilerle aktaracağım. Böylece tarihe de not düşmüş olacağız.

Batı dünyasında, Türkiye’yi NATO’dan çıkarma, Türkiye’nin NATO’da yeri olmadığı, Türkiye’nin davranışlarının NATO dokusuyla bağdaşmadığı söylemleri artık iyice artmıştır.


Sanmayın ki bu söylemler bugün Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine karşı öne sürdüğü şartlar ya da Türkiye-Rusya ilişkileri nedeni iledir. Bu yaklaşık dokuz yıl önce oynanmaya başlayan bir tiyatronun şimdiki perdesidir.

2014; FETÖ İLE MÜCADELE BAŞLAYINCA NATO’DAN ÇIKARILMA SÖYLEMLERİ DE BAŞLADI

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ORTADOĞU’DA KAYIKÇI KAVGASI 19 Nisan 2024 | 660 Okunma BU BİR CAMBAZA BAK SAVAŞIDIR! 14 Nisan 2024 | 1.107 Okunma VAN’DA ASLINDA NE OLDU? 12 Nisan 2024 | 280 Okunma ANAYASAYI DEĞİŞTİREYİM DERKEN DEVLET ELDEN GİTMESİN! 05 Nisan 2024 | 2.742 Okunma MOSKOVA’DAKİ TERÖR SALDIRISINDAN KİMLER KAZANÇLI ÇIKTI? 29 Mart 2024 | 2.306 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar