Türk Yüzyılında Türk Dünyasında eğitim

Geçtiğimiz günlerde başkanı olduğum Mavi Vatan Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi (TÜRKDEGS), ile Bulgaristan Türkleri (BULTÜRK) bağlısı Bulgaristan Araştırma Merkezi (BGSAM), işbirliği ile...

Geçtiğimiz günlerde başkanı olduğum Mavi Vatan Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi (TÜRKDEGS), ile Bulgaristan Türkleri (BULTÜRK) bağlısı Bulgaristan Araştırma Merkezi (BGSAM), işbirliği ile İstanbul Topkapı Üniversitesi ev sahipliğinde “Türkiye Yüzyılı ve Türk Dünyasında Eğitimde Dönüşüm Çalıştayı” yapıldı.

21-001.jpg

Çalıştayda açılış konuşmasının yanı sıra “Türk Dünyasında Eğitim Entegrasyonu” başlıklı oturuma da moderatörlük yapma şansım oldu.

Çalıştaya Türkiye dâhil çeşitli ülkelerden Türk Dünyasının çok değerli akademisyenleri, sivil toplum yöneticileri ve temsilcileri katılmışlardır.

Çalıştayda Türk Dünyasında eğitim işbirliği yapılmasına ilişkin sorunla ve önerilerin yanı sıra Türk Devletler Teşkilatına bağlı olmayan devletlerde yaşayan Türk halklarının eğitim sorunları da masaya yatırılmış, çözüm önerileri tartışılmıştır.

22-002.jpg

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
YUNANİSTAN’IN MAVİ VATAN HAZIMSIZLIĞINI ANLADIK DA… 03 Mayıs 2024 | 522 Okunma Çok gizli planlarımız yine çöp olmuş 26 Nisan 2024 | 4.606 Okunma ORTADOĞU’DA KAYIKÇI KAVGASI 19 Nisan 2024 | 673 Okunma BU BİR CAMBAZA BAK SAVAŞIDIR! 14 Nisan 2024 | 1.117 Okunma VAN’DA ASLINDA NE OLDU? 12 Nisan 2024 | 300 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar