TRT'de Eleni şarkısı çalınsın, televizyonlarımızda sirtaki yapılsın, sorunlar çözülsün...

Devletlerin deprem felaketine uğrayan bir ülkeye arama-kurtarma dâhil çeşitli yardım desteği vermesi uluslararası ilişkilerde “insani yardım” olarak tanımlanır. Deprem felaketine uğrayan bir devletin zor...

Devletlerin deprem felaketine uğrayan bir ülkeye arama-kurtarma dâhil çeşitli yardım desteği vermesi uluslararası ilişkilerde “insani yardım” olarak tanımlanır. 

Deprem felaketine uğrayan bir devletin zor durumundan istifade etmeye çalışmak, yaptığı yardımlar karşısında siyasi ödün koparmaya ya da iddia ve tezlerini dayatmaya kalkışmak iyi niyetle bağdaşmaz.

Bu büyük deprem felaketlerinden hemen sonra Türkiye’ye yardım teklifinde bulunan ülke sayısı 102 olup 88'inden arama-kurtarma ekipleri gelmiş ve sahada bize yardım etmişler, arama- kurtarma ve sahra hastanesi gibi birçok konuda destek olmuşlardır. Şu anda bir kısmı hâlâ afet bölgesinde çalışmalarına devam etmektedir.

Durum böyle olduğu halde, medyada diğerlerine mesela Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, Pakistan, Katar, Sudan, Afganistan, Çin, Rusya gibi devletlerin yaptığı yardımlara nazaran çok küçük ölçekte kalan Yunanistan’dan ve Ermenistan’dan gelen ekipler ve yardımlar ön plana çıkarılmış ve Yunanistan’ın ile Ermenistan’ın "barıştan yana tavır koydukları" iddia ve ifade edilmiştir.

Hâlbuki dediğimiz gibi bu sadece “uluslararası insani yardım” kapsamında yapılan yardımdır.

Bu iki devletin Türkiye ile barıştan kasıtlarının taleplerinin, iddialarının ve tezlerinin Türkiye tarafından karşılanması olduğu unutulmuştur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ORTADOĞU’DA KAYIKÇI KAVGASI 19 Nisan 2024 | 637 Okunma BU BİR CAMBAZA BAK SAVAŞIDIR! 14 Nisan 2024 | 1.107 Okunma VAN’DA ASLINDA NE OLDU? 12 Nisan 2024 | 280 Okunma ANAYASAYI DEĞİŞTİREYİM DERKEN DEVLET ELDEN GİTMESİN! 05 Nisan 2024 | 2.742 Okunma MOSKOVA’DAKİ TERÖR SALDIRISINDAN KİMLER KAZANÇLI ÇIKTI? 29 Mart 2024 | 2.305 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar