Tahıl koridoru anlaşması askıya alındı; şimdi ne olacak?

Tv100 Gazetesi Yazarı Cihat Yaycı'nın bugünkü (31.10.2022)''Tahıl koridoru anlaşması askıya alındı; şimdi ne olacak?'' başlıklı yazısı.

Daha önce yani Ekim ayının hemen başında yazdığım yazıda Rusya’nın Eylül ayı son haftasında yaptığı referandumların ve aldığı sözde ilhak kararlarının ne anlama geldiğini anlatmış ve “tahıl koridoru da artık hikâye olacaktır” demiştim. Ve 29 Ekim 2022 günü Rusya Tahıl Koridoru Anlaşmasını askıya aldığını yani anlaşmadan çekildiğini açıkladı.

Savaş sona erene kadar da artık anlaşmanın tekrar hayata geçmesinin oldukça zor olduğu görünmektedir. Esasen artık Rusya ve Ukrayna arasında müzakere ortamı her iki tarafın da tavrı ve aldığı kararlar nedeniyle kalmamıştır.

Neden mi? Bu soruya cevap verebilmek için yaklaşık son bir ay içinde Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gelişmeleri ve ne anlama geldiğini hatırlamak ve değerlendirmek gereklidir.


RUSYA'NIN YAPTIĞI REFERANDUMLAR VE İLHAK KARARI BUGÜNLERİN HABERCİSİYDİ

Hatırlayacaksınız, Rusya Eylül ayının son haftası içerisinde Ukrayna’nın doğusunda işgal ettiği topraklarda yer alan Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya’ da dört gün boyunca devam eden sözde bir referandum yapmış ve enteresan bir şekilde (Rusya’nın açıklamalarına göre) yüzde 98’e varan oranla Rusya’ya katılma kararı lehinde sonuç alınmıştı. Bu referandumun öncesinde de Rusya kısmi seferberlik ilan etmişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çok gizli planlarımız yine çöp olmuş 26 Nisan 2024 | 3.839 Okunma ORTADOĞU’DA KAYIKÇI KAVGASI 19 Nisan 2024 | 663 Okunma BU BİR CAMBAZA BAK SAVAŞIDIR! 14 Nisan 2024 | 1.109 Okunma VAN’DA ASLINDA NE OLDU? 12 Nisan 2024 | 289 Okunma ANAYASAYI DEĞİŞTİREYİM DERKEN DEVLET ELDEN GİTMESİN! 05 Nisan 2024 | 2.770 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar