Rusya nükleer silahları kullanabilir; artık harekat değil, savaş var!

Tv100 Gazetesi Yazarı Cihat Yaycı’nın bugünkü (04.10.2022)” Rusya nükleer silahları kullanabilir; artık harekat değil, savaş var!” başlıklı yazısı.

Ukrayna’nın doğusunda yer alan Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya’ da geçen hafta Cumartesi, Pazar, Pazartesi ve Salı günü dört gün boyunca devam eden Rusya'nın işgal ettiği topraklarda sözde bir referandum yapılmış ve enteresan bir şekilde yüzde 98’e varan oranla Rusya’ya katılma kararı lehinde sonuç alınmıştır.

Rusya'nın tarihsel işgal ve ilhak senaryosu oynanıyor

Bu Rusya'nın klasik bir tavrıdır:

-  Önce karıştır

-  Sonra bağımsızlık ilan ettir

-  Sonrasında işgal et

-  En son aşamada ilhak et

Bu Rus klasik tavrı bugüne kadar Rusya tarafından her yerde uygulanmıştır. Bilindiği üzere Kırım'ı da aynı senaryoyla önce karıştırmış, sonra bağımsızlık kararı aldırmış, daha sonra milis kılığındaki askerleri ile işgal etmiş ve nihayetinde sözde bir Rusya’ya katılma referandumu yaptırmış, katılma kararı çıkartmış ve nihayetinde ilhak etmiştir. Rusya aynı senaryoyu Ukrayna'nın doğusunda da oynanmıştır.

Bu ilhak kararı ne anlama geliyor?

Peki Ukrayna özelinde durum nedir? Rusya'nın geçtiğimiz şubat ayında başlayan Ukrayna'yı işgali Rusya tarafından bugüne kadar “harekat” olarak tanımlanıyor ve dünya kamuoyuna bu şekilde ifade ediliyordu. Tekrar vurgulamak ve ısrarla belirtmek isterim ki şubat ayı başlarından itibaren fiilen ortada bir savaş olmasına rağmen hukuken hiçbir zaman bir savaş ilanı söz konusu değildi. Zira Rusya açısından savaş ilanı yani askeri güç kullanımı için gerekli şartlar oluşturulmamıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
BU BİR CAMBAZA BAK SAVAŞIDIR! 14 Nisan 2024 | 1.098 Okunma VAN’DA ASLINDA NE OLDU? 12 Nisan 2024 | 276 Okunma ANAYASAYI DEĞİŞTİREYİM DERKEN DEVLET ELDEN GİTMESİN! 05 Nisan 2024 | 2.732 Okunma MOSKOVA’DAKİ TERÖR SALDIRISINDAN KİMLER KAZANÇLI ÇIKTI? 29 Mart 2024 | 2.305 Okunma SEÇİME DOĞRU 21 Mart 2024 | 1.207 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar