Pençe-Kılıç sadece PKK/YPG'ye mi darbe?

Tv100 Gazetesi Yazarı Cihat Yaycı'nın bugünkü (24.11.2022)'' Pençe-Kılıç sadece PKK/YPG'ye mi darbe?'' başlıklı yazısı.

Irak ve Suriye’nin kuzeyinde azılı terör örgütü PKK ve onun türevleri olan PYD/YPG’nin terör mevzilerine karşı 19 Kasım 2022 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Pençe-Kılıç Hava Harekâtı başlatıldı.

Bu harekât ile PKK/KCK/YPG ve diğer terörist unsurları etkisiz hâle getirerek; Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak, terörü kaynağında yok etmek hedeflenmiştir.

İstanbul Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım'da altı kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin yaralandığı bombalı saldırıyı düzenleyen eli kanlı terör örgütüne karşı Birleşmiş Milletler Antlaşması’nın 51’inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız kullanılmıştır. Bu doğrultuda, Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından ülkemize saldırılarda üs olarak kullanılan bölgelere PENÇE-KILIÇ HAVA HAREKÂTI icra edilmiştir.


SİVİLLERE SALDIRAN ELİ KANLI TERÖR ÖRGÜTÜ

İstanbul İstiklal Caddesi'nde bebek, çocuk, kadın, yaşlı, genç ayırt etmeksizin sivilleri hedef alan eli kanlı terör örgütü, Pençe-Kılıç Hava Harekâtı sonrasında Gaziantep ve Kilis'te de sivillere, okullara yönelik saldırılar gerçekleştirdi.

Saldırılarda içlerinde öğretmen, öğrenci, çocuk, hamile kadınların da olduğu birçok sivil vatandaşımız hayatını kaybetti. Gözü dönmüş, eli kanlı terör örgütü zaten sivil, çocuk, bebek, kadın, yaşlı ayrımı gözetmeden köyler, okullar basarak, yol keserek, caddelere, parklara, çöp kutularına bombalar bırakarak bugüne kadar 40 bin vatandaşımızı şehit ettiği inkâr edilemez bir gerçektir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ORTADOĞU’DA KAYIKÇI KAVGASI 19 Nisan 2024 | 612 Okunma BU BİR CAMBAZA BAK SAVAŞIDIR! 14 Nisan 2024 | 1.102 Okunma VAN’DA ASLINDA NE OLDU? 12 Nisan 2024 | 279 Okunma ANAYASAYI DEĞİŞTİREYİM DERKEN DEVLET ELDEN GİTMESİN! 05 Nisan 2024 | 2.739 Okunma MOSKOVA’DAKİ TERÖR SALDIRISINDAN KİMLER KAZANÇLI ÇIKTI? 29 Mart 2024 | 2.305 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar