Ortadoğu'da ABD ve İran orta oyunu

ABD’de Teksas başta olmak üzere, çeşitli eyaletlerde tarihinde görülmemiş ayrılıkçı ayaklanma başlamışken, birden ABD'nin Ürdün-Suriye-Irak sınır hattında bulunan askeri üssü olan...

ABD’de Teksas başta olmak üzere, çeşitli eyaletlerde tarihinde görülmemiş ayrılıkçı ayaklanma başlamışken, birden ABD'nin Ürdün-Suriye-Irak sınır hattında bulunan askeri üssü olan "Tower 22" 28 Ocak gecesi bir saldırıyla hedef alındı.

Bölgede varlık gösteren İran destekli Şii milis gruplar tarafından düzenlendiği belirtilen saldırıda 3 ABD askeri öldüğü, 24 ABD askeri ise yaralandığı söylendi.

ABD’de parçalanmış kamuoyu, bu saldırı ve kayıplar sonrası, tekrar birleşti, milli birlik duygusu depreşti, konsolide oldu.

İran, iç karışıklık yaşayan ABD’ye adeta bir can simidi atmıştı.

Saldırının ardından ABD yönetimi, Tahran'ı ve Tahran tarafından desteklenen Iraklı Şii milis grupları işaret etti.

İran saldırıda dahli olmadığını ifade ederken Iraklı Şii milis grupların en büyüğü olarak gösterilen Ketaib Hizbullah da ABD güçlerine karşı saldırılarını durdurduğunu açıkladı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
YUNANİSTAN’IN MAVİ VATAN HAZIMSIZLIĞINI ANLADIK DA… 03 Mayıs 2024 | 390 Okunma Çok gizli planlarımız yine çöp olmuş 26 Nisan 2024 | 4.606 Okunma ORTADOĞU’DA KAYIKÇI KAVGASI 19 Nisan 2024 | 673 Okunma BU BİR CAMBAZA BAK SAVAŞIDIR! 14 Nisan 2024 | 1.117 Okunma VAN’DA ASLINDA NE OLDU? 12 Nisan 2024 | 300 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar