Irak'ta Türklerin eğitim kaderi FETÖ'nün elinde... Ya Suriye ve Batı Trakya'da?

Geçtiğimiz haftaki yazımda, Başkanı olduğum Mavi Vatan Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi (TÜRKDEGS) ile Bulgaristan Türkleri (BULTÜRK) bağlısı Bulgaristan Araştırma Merkezi (BGSAM), işbirliği ile...

Geçtiğimiz haftaki yazımda, Başkanı olduğum Mavi Vatan Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi (TÜRKDEGS) ile Bulgaristan Türkleri (BULTÜRK) bağlısı Bulgaristan Araştırma Merkezi (BGSAM), işbirliği ile İstanbul Topkapı Üniversitesi ev sahipliğinde geçtiğimiz günlerde yapılan “Türkiye Yüzyılı ve Türk Dünyasında Eğitimde Dönüşüm Çalıştayı”nda gündeme gelen ortak sorun ve çözüm önerilerinden bahsetmiştim.

Bugün ise yine çalıştayda ele alınan konular arasında yer alan Irak, Suriye ve Batı Trakya'daki soydaşlarımızın eğitimle ilgili yaşadığı zorluklardan ve bu sorunlara yönelik çözüm önerilerinden bahsedeceğim.

Önce Irak’taki durumdan başlayalım.

Irak’ta IKBY (Irak’ın Kuzeyi Bölgesel Yönetimi) ve Barzani’nin Türkler Üzerindeki Baskısı

Irak Türkleri’nin çok uzun yıllardan beri yaşadıkları kültürel ve politik asimilasyon en çok eğitim sathında hissedilmektedir.

Irak'ta, IKBY (Irak'ın Kuzeyi Bölgesel Yönetimi) ve dolayısıyla Barzani'nin yoğun etkisi ile, Türk soydaşlarımızın bölgedeki eğitim sürekliliği zaman içinde sekteye uğramıştır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
YUNANİSTAN’IN MAVİ VATAN HAZIMSIZLIĞINI ANLADIK DA… 03 Mayıs 2024 | 475 Okunma Çok gizli planlarımız yine çöp olmuş 26 Nisan 2024 | 4.606 Okunma ORTADOĞU’DA KAYIKÇI KAVGASI 19 Nisan 2024 | 673 Okunma BU BİR CAMBAZA BAK SAVAŞIDIR! 14 Nisan 2024 | 1.117 Okunma VAN’DA ASLINDA NE OLDU? 12 Nisan 2024 | 300 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar