Hedef Türkiye olunca tüm düşmanlar dost oluyor!

Tv100 Gazetesi Yazarı Cihat Yaycı'nın bugünkü (28.11.2022)''Hedef Türkiye olunca tüm düşmanlar dost oluyor!'' başlıklı yazısı.

Bir önceki yazımız PKK/YPG/PYD/SDG’ye ABD’nin desteği ile ilgili idi. Şimdi de diğer bazı devletlerin bu terör örgütüne desteklerine değineceğim.

Zira PKK/YPG’yi temelde ABD desteklemesine rağmen, Rusya’nın, Yunanistan’ın, İran’ın, İsrail’in ve diğer bazı devletlerin de eli kanlı terörist örgüte destek vermediğini söylemek hiç gerçekçi olmaz.

Şimdi bu devletlerin bazılarının PKK/YPG’ye desteklerini kısa kısa hatırlatalım.

RUSYA SURİYE’NİN KUZEYİNDE PKK/YPG İLE İŞBİRLİKLERİ GELİŞTİRMİŞTİR


Aslında bu işbirliğini ortaya koymak için şu basit soruları sormak bile yeterlidir:

- Rusya'nın hâkim olduğu Suriye’nin kuzeyindeki bölgelerde bu terör örgütü nasıl palazlandı?

- Suriye hava sahasını kontrol eden Rusya; İsrail’in -Şam dâhil- istediği hedefleri uçaklarıyla arzu ettiği zaman bombalamasına hava savunma sistemlerini kapatıp göz yumarken, neden bugüne kadar Türkiye’nin bu terör odaklarına hava harekâtı düzenlemesine ABD ile birlikte karşı çıktı?

- Rusya neden Suriye hava sahasını son harekâtımıza kadar, son ana kadar Türkiye'ye açmadı?


- Rusya neden teröristlerin ilan ettiği sözde Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi’nin ilk yabancı misyon şefliğinin Moskova'da açılmasına neden izin verdi?

- Rusya 2019’da Tel Rıfat özelinde neden PKK/YPG ile ortak devriyeler ve savunma işbirlikleri geliştirdi?

- Ağustos 2020’de Rusya neden PKK/YPG’yi rejim güçleriyle birlikte Moskova’ya davet etti ve burada PKK/YPG ile ortak federasyon kararı aldırdı?

- Rus generalleri neden PKK/YPG’li teröristler ile sıklıkla görüşmüş ve karşılıklı ziyaretler gerçekleştirmiştir?


- Münbiç’in batısında PKK/YPG’li teröristler neden omuzlarında ve kullandıkları araçlarda Rus bayrakları ve Rus peçleri takmışlardır?

Ama Türkiye’nin kararlılığı ve diplomasisinin neticesi olarak Rusya’nın da inadı kırılmış, Türkiye Suriye’nin kuzeyine, hem de muazzam bir alana, çok kapsamlı bir hava harekâtı düzenlemiştir.

Bu harekâtın ardından 22 Kasım 2022’de Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov’un, "Türkiye’nin kendi güvenliğini sağlama konusundaki endişelerine anlayış ve saygıyla yaklaşıyoruz. Bunun Türkiye’nin meşru hakkı olduğuna inanıyoruz” sözleri memnuniyet vericidir.

TERÖRİSTLER İÇİN GÜVENLİ BİR LİMAN VE SIĞINAK; YUNANİSTAN

Yunanistan ise PKK/YPG, FETÖ ve Türkiye’yi yıkmaya çalışan diğer terör örgütlerinin güvenli bir liman ve sığınak olarak tarif ettikleri ülkedir. Bu gerçeklik geçen yıl, 11 Nisan 2021’de, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yayımlanan videoda belgelerle anlatıldı.

Yunanistan'ın Lavrion yerleşkesinde onlarca yıldır PKK kampı olduğunu sağır sultan bile duydu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ORTADOĞU’DA KAYIKÇI KAVGASI 19 Nisan 2024 | 658 Okunma BU BİR CAMBAZA BAK SAVAŞIDIR! 14 Nisan 2024 | 1.107 Okunma VAN’DA ASLINDA NE OLDU? 12 Nisan 2024 | 280 Okunma ANAYASAYI DEĞİŞTİREYİM DERKEN DEVLET ELDEN GİTMESİN! 05 Nisan 2024 | 2.742 Okunma MOSKOVA’DAKİ TERÖR SALDIRISINDAN KİMLER KAZANÇLI ÇIKTI? 29 Mart 2024 | 2.305 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar