Fakir Türk halkının, aç Yunan halkına unutulan yardımı; Kızılay ve Kurtuluş Gemisi

Uğradığımız muazzam deprem felaketinden sonra 102 devlet çeşitli şekil ve miktarlarda insani yardımlarda bulunmuş, bir kısmı da halen yardımlarına devam ediyor.Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan...

Uğradığımız muazzam deprem felaketinden sonra 102 devlet çeşitli şekil ve miktarlarda insani yardımlarda bulunmuş, bir kısmı da halen yardımlarına devam ediyor.

Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, Pakistan, Katar, Sudan, Afganistan, Çin, Rusya, ABD gibi devletlerin yaptığı yardımlara nazaran çok küçük ölçekte kalan Yunanistan’dan ve Ermenistan’dan gelen ekipler ve yardımlar bazıları tarafından ön plana çıkarılmış, Yunanistan ile Ermenistan’ın "barıştan yana tavır koydukları" söylenmiştir.

Hâlbuki dediğimiz gibi bu sadece “uluslararası insani yardım” kapsamında yapılan yardımdır.

İşte böyle bir ortamda, II. Dünya Savaşı'nda Türkiye'nin beş yıl boyunca Yunanistan’a yaptığı insani yardımların ve bu yardımları götürmede oynadığı rol ile tarihe geçmiş Türk kuru yük gemisi Kurtuluş’un gerçek hikâyesini bilmeyenlere anlatmak, bilenlere de tekrar hatırlatmak isterim.

BATI TARAFINDAN AÇLIĞA VE HASTALIĞA MAHKÛM EDİLEN YUNAN HALKI

1941 yılı Yunanistan'ın Nazi Almanyası'nın işgali ve İngiltere’nin deniz ablukası altında bulunduğu zamanlardı...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çok gizli planlarımız yine çöp olmuş 26 Nisan 2024 | 4.113 Okunma ORTADOĞU’DA KAYIKÇI KAVGASI 19 Nisan 2024 | 663 Okunma BU BİR CAMBAZA BAK SAVAŞIDIR! 14 Nisan 2024 | 1.109 Okunma VAN’DA ASLINDA NE OLDU? 12 Nisan 2024 | 290 Okunma ANAYASAYI DEĞİŞTİREYİM DERKEN DEVLET ELDEN GİTMESİN! 05 Nisan 2024 | 2.772 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar