Dünya tarihinin en büyük deprem yıkımı ve sonrası...

6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli meydana gelen iki deprem dünya tarihinde bilinen en büyük deprem hasarına yol açtı.Depremin ardından geride kalan bir hafta içerisinde...

6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli meydana gelen iki deprem dünya tarihinde bilinen en büyük deprem hasarına yol açtı.

Depremin ardından geride kalan bir hafta içerisinde vefat eden vatandaşlarımızın sayısı 30 bine doğru yaklaşırken, yaralanan vatandaşlarımızın sayısı 100 bine dayanmış vaziyettedir. Yıkılan ve ağır hasarlı bina sayısı 20 bine yaklaşmaktadır. Enkaz altında kalan vatandaşlarımızın sayısı da henüz açıklanmamıştır.

Depremin etkilediği alan nerdeyse Almanya kadar, nüfusu ise 13,5 milyon, yani Yunanistan nüfusundan fazladır.

Ukrayna’da bir yıldır süren savaşın neden olduğu hasar, 2 dakika süren bu depremin neden olduğu hasarın 1/10’u kadar bile değildir.

Japonya Tohuku Üniversitesi Profesörü Shinjin yaşanan bu felaketi; “Bu deprem ancak 1000 yılda bir görülebilecek bir şiddete sahip. Türkiye’deki son deprem Çin’deki Siçuan, Alaska, Yeni Zelanda ve Tibet depremlerinden bile daha büyük ve kötüydü. Üstelik saydıklarımın üçü kırsal kesimde oldu, can kaybı azdı. Türkiye’deki ise doğrudan yerleşim yerlerinde meydana geldi” ifadeleriyle depremin ne kadar büyük bir felaket olduğunu açıkladı.

Depremden doğrudan etkilenen 10 ilimiz;

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
MOSKOVA’DAKİ TERÖR SALDIRISINDAN KİMLER KAZANÇLI ÇIKTI? 29 Mart 2024 | 2.086 Okunma SEÇİME DOĞRU 21 Mart 2024 | 1.203 Okunma Söyleyecek sözüm kalmadı… 15 Mart 2024 | 4.249 Okunma Somali ve Türkiye’nin Mavi Vatanı birleşiyor 07 Mart 2024 | 4.953 Okunma Yunanistan'ı ayaklandıran ABD mektup ve raporu 02 Mart 2024 | 2.177 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar