Devlet yönetmeye aday olmak için olmazsa olmaz sekiz kriter

Tv100 Gazetesi Yazarı Cihat Yaycı'nın bugünkü (09.01.2022)'' Devlet yönetmeye aday olmak için olmazsa olmaz sekiz kriter'' başlıklı yazısı.

İşleyen bir demokrasinin en temel ve en önemli öğesi seçimler yaklaşıyor. Bildiğiniz üzere iç siyasetten uzak durmaya özel bir önem göstermekle birlikte:

- Devletimizin bekasını ilgilendiren konulara

- Birlik ve bütünlüğümüze yapılan saldırılara

- Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerinin ve anayasamızın değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez hükümlerinin tartışmaya açılmasına da sessiz ve tepkisiz kalamıyorum.


İç siyasetten uzak kalma ve iç siyasi tartışmalara girmeme prensibime rağmen, beni ve başkanı olduğum düşünce kuruluşu Mavi Vatan Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi (Derneği), kamuoyunda bilinen ismiyle TÜRKDEGS (@turkdegs)’i takip eden, konferans ve söyleşilerime katılan, başta gençlerimiz olmak üzere vatandaşlarımız bana (ve bize) sık sık; “Hangi siyasi partiye, kime oy vermeliyiz sizce?” gibi sorular soruyorlar.

Ben de; “Bu konuda size bir tavsiyede ve yönlendirmede bulunamam, bu tamamen sizin özgür iradenizle vereceğiniz bir karardır. Ancak bence bir siyasi parti ya da siyasi kişiye oy verirken şu 'olmazsa olmaz hususların' varlığını sorgulamanız gerekir” diyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ORTADOĞU’DA KAYIKÇI KAVGASI 19 Nisan 2024 | 611 Okunma BU BİR CAMBAZA BAK SAVAŞIDIR! 14 Nisan 2024 | 1.102 Okunma VAN’DA ASLINDA NE OLDU? 12 Nisan 2024 | 279 Okunma ANAYASAYI DEĞİŞTİREYİM DERKEN DEVLET ELDEN GİTMESİN! 05 Nisan 2024 | 2.739 Okunma MOSKOVA’DAKİ TERÖR SALDIRISINDAN KİMLER KAZANÇLI ÇIKTI? 29 Mart 2024 | 2.305 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar