Densiz Dendias, hadsiz Papaz ve Yeni Roma Projesi

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, 5 Mart 2023 Pazar günü Fener Rum Patrikhanesi'nde depremde ve Yunanistan’da tren kazansında ölenler için düzenlenen ayine katılmak üzere İstanbul’a geldi.“Bunda da ne var...

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, 5 Mart 2023 Pazar günü Fener Rum Patrikhanesi'nde depremde ve Yunanistan’da tren kazansında ölenler için düzenlenen ayine katılmak üzere İstanbul’a geldi.

“Bunda da ne var canım” diyeceksiniz. Bakın bunda çok şey var. Neler mi? Anlatayım.

Yunan medyası Dendias’ın İstanbul ziyaretini bir gün önceden “Dendias yarın “Konstantinapol’de Ekümenik Patrikle görüşecek” diye duyurdu.

Üstelik Yunanistan’ın DENSİZ Dışişleri Bakanı DENDİAS bu ziyaretle ilgili Yunanca attığı tweette “Kosntantinopol’e gideceğim ve orada Ekümenik Patrik ile görüşeceğim” diyordu.

Densiz Dendias, hadsiz Papaz ve Yeni Roma Projesi - Resim : 1Densiz Dendisa’ın yazdığına bakın Allah aşkına; Konstantinopol’e ayin için gidecekmiş, Ekümenik Patrik ile görüşecekmiş. İstanbul’a "Konstantinopol" diyerek, Türkiye’deki Ortodoks Rumlara hizmet etmek için kurulan resmî bir dini kurum olan Patrikliğe evrensel bir nitelik atfedip Türkiye’nin kontrolünden çıkarmayı amaçlayan, Ekümenik sıfatını ekleyerek Türkiye Cumhuriyeti’nin hükümranlığına saygı duymayan bu hadsiz Yunan Bakana haddini kim bildirecek? BİZ Mİ?? diye o gün @turkdegs Twitter hesabından sormuştuk.

Tüm tepkilere rağmen Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias attığı bu tweeti silmedi ancak her zaman yaptığı gibi attığı bu sefer İngilizce tweetinde "İstanbul" dedi ve 5 Mart 2023 tarihinde İstanbul’a geldi. Hiçbir eşiti resmî makamla görüşme yapmadan doğrudan Fener Rum Patrikhanesi'ne gitti, ayine katıldı ve döndü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ORTADOĞU’DA KAYIKÇI KAVGASI 19 Nisan 2024 | 660 Okunma BU BİR CAMBAZA BAK SAVAŞIDIR! 14 Nisan 2024 | 1.107 Okunma VAN’DA ASLINDA NE OLDU? 12 Nisan 2024 | 280 Okunma ANAYASAYI DEĞİŞTİREYİM DERKEN DEVLET ELDEN GİTMESİN! 05 Nisan 2024 | 2.742 Okunma MOSKOVA’DAKİ TERÖR SALDIRISINDAN KİMLER KAZANÇLI ÇIKTI? 29 Mart 2024 | 2.306 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar