Biz deprem ve iç siyasetle meşgulken Irak Türklüğü ve Kerkük elden gitmesin

Sürekli olarak Irak ve Suriye Türklerinin durumuna, maruz kaldıkları baskı ve asimilasyon politikalarına dikkat çekmeye çalışıyor, Türkiye ve Türk dünyasının Irak ve Suriye ve hatta Ortadoğu...

Sürekli olarak Irak ve Suriye Türklerinin durumuna, maruz kaldıkları baskı ve asimilasyon politikalarına dikkat çekmeye çalışıyor, Türkiye ve Türk dünyasının Irak ve Suriye ve hatta Ortadoğu politikalarında bölgede yaşayan yerli Türkleri esas alması gerektiğini vurguluyorum.

Dünyadaki tüm Türklerle ilgilenmek durumunda olan Türkiye, elbette ki yanı başında, hem de Misâk-ı Millî sınırları içerisinde yaşayan Türk kardeşleri ile ilgilenmek, onların haklarını korumak gibi bir tarihi, hukuki ve ahlaki sorumluluğunun yanı sıra, Türk dünyasının dayanışmasına da liderlik etme sorumluluğu da vardır.

Zira dünya Türklerinin dayanışması Türk dünyasını güçlendirip, dünyada önemli bir siyasi aktör haline getirebilecek kapasiteye sahiptir.

Malum Türk kamuoyu yoğun şekilde iç siyasi meselelerle, yani seçimler ile meşgulken, dünyada eşi benzeri hemen hiç görülmemiş büyüklük ve çapta deprem felaketi ile karşı karşıya kalmıştır.

IRAK TÜRKLERİ DEPREMZEDE GARDAŞLARI İÇİN SEFERBER OLDU

Yaşadığımız deprem de Türk dünyasının bu dayanışma gücünü ve kapasitesini açıkça ortaya çıkarmıştır. Tüm Türk dünyası Türkiye için adeta seferber olmuştur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ORTADOĞU’DA KAYIKÇI KAVGASI 19 Nisan 2024 | 96 Okunma BU BİR CAMBAZA BAK SAVAŞIDIR! 14 Nisan 2024 | 1.101 Okunma VAN’DA ASLINDA NE OLDU? 12 Nisan 2024 | 278 Okunma ANAYASAYI DEĞİŞTİREYİM DERKEN DEVLET ELDEN GİTMESİN! 05 Nisan 2024 | 2.737 Okunma MOSKOVA’DAKİ TERÖR SALDIRISINDAN KİMLER KAZANÇLI ÇIKTI? 29 Mart 2024 | 2.305 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar