Adım adım Yunanistan'ın Türkiye'ye karşı anlaşmalarının arka planı: Sarı öküzü vermeyin!

Tv100 Gazetesi Yazarı Cihat Yaycı'nın bugünkü (13.10.2022)''Adım adım Yunanistan'ın Türkiye'ye karşı anlaşmalarının arka planı: Sarı öküzü vermeyin!'' başlıklı yazısı.

Sadece son bir yıl içerisinde etrafımızda yaşanan gelişmeler bile Türkiye’nin, Yunanistan marifetiyle kuşatıldığını ve âdeta ateş çemberi içerisine alındığını gözler önüne sermektedir.

ABD, çevremizde kurduğu askerî üs ve tesisleri ile ülkemiz üzerindeki jeopolitik mengenesini sıkılaştırmaktadır. Özellikle Yunanistan, sahip olduğu tüm coğrafi ve askerî imkânları ABD ve Fransa’ya cömertçe sunmakta ve hatta gelin üs kurun diye ısrarcı tekliflerde bulunmaktadır.

ABD, Yunanistan’a yüzlerce silah, araç ve gereç hibe etmiş ve bunlar da gayri askerî statüdeki Midilli, Sakız ve Sisam’a getirilmiştir. Yunanistan’ın, Birinci Dünya Savaşı sonrası Türkiye’yi işgal girişiminde bu adalara asker ve silahlarını getirdiğini ve bu adalardan Batı Anadolu’ya çıktığını hatırlatmak isterim.


YUNANİSTAN ZEMİN HAZIRLIĞINI ÖNCEDEN YAPMIŞTIR

Son zamanlarda, Yunanistan’ın Adalar Denizi’nde karasularını 6 milin üzerine çıkarmasının meşrû hakkı olduğu başta ABD, Fransa, Almanya olmak üzere Batılı devletler tarafından söylenmektedir.

Bunun öncesi vardır. 14 Ekim 2021 tarihine gelindiğinde ABD ile Yunanistan arasında Karşılıklı Savunma İşbirliği Antlaşması imzalanmıştır. İmzalanan bu işbirliği antlaşmasının, tam manasıyla Türkiye karşıtı bir temel üzerine oturtulduğunu, gözlerden kaçan şu bilgiyle vurgulamak isterim: Antlaşmanın imzalanması esnasında Türkiye kastedilerek Yunanistan’ın meşru hakkı olan karasularını artırması halinde Türkiye’nin 1995 yılındaki TBMM’nin deklarasyonu kast edilerek "casus belli kararı ile tehdit edildiği" iddia edildi. Yani Türkiye’nin bir tehdit olduğu söylendi. Bu da antlaşmanın hedefinin Türkiye olduğunu net olarak gösterdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ORTADOĞU’DA KAYIKÇI KAVGASI 19 Nisan 2024 | 660 Okunma BU BİR CAMBAZA BAK SAVAŞIDIR! 14 Nisan 2024 | 1.107 Okunma VAN’DA ASLINDA NE OLDU? 12 Nisan 2024 | 280 Okunma ANAYASAYI DEĞİŞTİREYİM DERKEN DEVLET ELDEN GİTMESİN! 05 Nisan 2024 | 2.742 Okunma MOSKOVA’DAKİ TERÖR SALDIRISINDAN KİMLER KAZANÇLI ÇIKTI? 29 Mart 2024 | 2.306 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar