Zorla deli gömleği

Sadece üzüntü değil. 11 yaşındaki evladı Rabia Naz Vatan’ı kuşkulu bir ölümde kaybeden Şaban Vatan’a yaşatılanları dinleyince insanın içinden bir isyan dalgasının yükselmemesi...

Sadece üzüntü değil.
11 yaşındaki evladı Rabia Naz Vatan’ı kuşkulu bir ölümde kaybeden Şaban Vatan’a yaşatılanları dinleyince insanın içinden bir isyan dalgasının yükselmemesi zor.
Cuma günkü yazımızda; kızının kendisine benimsetilmeye çalışıldığı gibi intihar değil, otomobil çarpması sonucu öldüğünü, Eynesil’in yerel yöneticileriyle bağlantılı ve Ankara’nın yüksek tepelerine uzanan çıkar ilişkileri nedeniyle bu ölümün üzerinin örtüldüğünü haykırmasına karşın, soruşturmaya ışık tutabilecek başvuruları dahi NEDENSE dikkate alınmayan Şaban Vatan’ın öyküsüne yer verdik. Bir yıldır kızının ölümünün aydınlatılmasını beklerken bir de üstüne gözaltına alınan Vatan, aynı akşam serbest bırakılmıştı.
Fakat bu serbest bırakma öyle kolay olmamış.…
Hatta hiç kolay olmamış. Yatmadığı hastanelerde yatmış gibi sorgulanan Şaban Vatan’ın, daha önce psikiyatr hekime bir kez gitmiş olması ve kızının ölümünden sonra yaptığı sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek ‘akıl hastanesi’ne yatırılması uygun görülmüş.
Hem de 21 gün süreyle. Evet, ışık hızıyla hazırlanan doktor raporu ve aynı hızda işleyen mahkeme kararıyla.
Dahası, avukatı Ufuk Kılıç, doğru zamanda doğru refleksi gösterip o kararın bir itiraz yolu olduğunu söylemese, Şaban Vatan’ın hemen oracıkta hastaneye gönderilmesi için araç bile çağrılmış.
Avukatının bugün Giresun Adliyesi’ne itiraz dilekçesini sunacağı Şaban Vatan ile dün uzunca bir telefon görüşmesi yaptık. Vatan, 21 Mart günü Eynesil-Görele-Giresun hattında, “mevcutlu” götürüldüğü adliye ve hastane koridorlarında yaşadıklarını anlattı.

Yatmadığım klinikte ‘yattın’ dediler “Bana dediler ki: 2011 yılında Özel İmperial Hastanesi psik...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin rüşvet karnesi 02 Kasım 2022 | 359 Okunma Merkez Bankası Hazine ve Maliye’ye mi tabi olacak? 31 Ekim 2022 | 212 Okunma KKM tartışması büyüyor 28 Ekim 2022 | 262 Okunma ‘Muhalif gazetecilere davet’ meselesi 26 Ekim 2022 | 388 Okunma ‘Kanunları kimler yapar’ 24 Ekim 2022 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar