Zeytin ağaçları ve parlamenter sistem

Elektrik faturalarında beklenen iyileştirme geldi. Yüzde 18 KDV, yüzde 8’e indirildi.  Meskendeki elektrik tüketimi de 8 kilovatsaate çıkarıldı.Peki bu “müjde”ler, milyonlarca dar ve orta gelir düzeyindeki...

Elektrik faturalarında beklenen iyileştirme geldi. Yüzde 18 KDV, yüzde 8’e indirildi.  Meskendeki elektrik tüketimi de 8 kilovatsaate çıkarıldı.

Peki bu “müjde”ler, milyonlarca dar ve orta gelir düzeyindeki vatandaş için anlamlı sonuç üretecek mi? Enerji uzmanları “hayır” diyor. Söz konusu grubun tüketiminin zaten bu düzeylere çıkmadığı ancak düzenlemenin evinde klima, ikinci buzdolabı olanlar ya da deniz kenarında yaşayıp elektriği ısınma amaçlı kullananlara avantaj sağlayacağı belirtiliyor.

BÜYÜK TESADÜF!

Ne tesadüftür ki, elektrikte “iyileşme” diye sunulan bu iki düzenlemenin yapıldığı gün, zeytinlikleri maden şirketlerine açan bir yönetmelik değişikliği yayımlandı. Maden şirketi derken, “ülkenin elektrik ihtiyacını karşılamak üzere yürütülen  madencilik faaliyeti” diye tanımlanıyor. Kömüre dayalı termik santral yani. Madencilik faaliyeti, tapuda zeytincilik olarak kayıtlı alanlara rastlarsa, o saha Enerji Bakanlığı izniyle “taşınabilirmiş.” Enerji Bakanlığı “kamu yararını” dikkate alırmış.

Eğer zeytin sahasının taşınması mümkün...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin rüşvet karnesi 02 Kasım 2022 | 359 Okunma Merkez Bankası Hazine ve Maliye’ye mi tabi olacak? 31 Ekim 2022 | 212 Okunma KKM tartışması büyüyor 28 Ekim 2022 | 262 Okunma ‘Muhalif gazetecilere davet’ meselesi 26 Ekim 2022 | 388 Okunma ‘Kanunları kimler yapar’ 24 Ekim 2022 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar