U’yu bırakın da ikinci pisti anlatın

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda kamu kaynaklarını yıllardır milyar milyar tüketen ikinci pistte işlerin iyi gitmediğini, yine 21/b usulüyle, 850 milyon TL’lik “güçlendirme ihalesi”nin yine sessiz sedasız...

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda kamu kaynaklarını yıllardır milyar milyar tüketen ikinci pistte işlerin iyi gitmediğini, yine 21/b usulüyle, 850 milyon TL’lik “güçlendirme ihalesi”nin yine sessiz sedasız yapıldığını iki hafta önce bu köşede duyurduk.

Ulaştırma Bakanlığı’nın bildik 7 firmayı davet ederek yaptığı ihalede en düşük teklifin Met-Gün+İspa ortaklığından geldiğini de paylaştık. O yazının ardından, kimileri kamu kaynaklarını sorguladığımız için teşekkür eden, kimi utangaç ama rahatsızlık bildiren, kimisi de agresif sayılabilecek birçok mesaj, mail, telefon geldi. (Birinin içeriği önemli olmakla birlikte yazılmamak kaydıylaydı. Bir gün paylaşılabilir hale gelecektir.)

GECİKME KASITLI MI?

Havacılık ile taahhüt sektörlerini bilen kaynaklarımın ortak kanaati şu: İGA A.Ş’nin işlettiği ve henüz tek etabı bitmiş İstanbul Havalimanı yolcu trafiği açısından doyma noktasına gelmeden Sabiha Gökçen’de büyük ihtiyaç olan ikinci pistin tamamlanıp devreye girmesi zor. Nedeni de “pisti yaparız” diyenler ile en büyük rakibi İstanbul Havalimanı’nı işleten şirketlerdeki örtüşme.

Öte yandan bir çatışmalı durum da şu:...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin rüşvet karnesi 02 Kasım 2022 | 359 Okunma Merkez Bankası Hazine ve Maliye’ye mi tabi olacak? 31 Ekim 2022 | 212 Okunma KKM tartışması büyüyor 28 Ekim 2022 | 262 Okunma ‘Muhalif gazetecilere davet’ meselesi 26 Ekim 2022 | 388 Okunma ‘Kanunları kimler yapar’ 24 Ekim 2022 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar