TVF’nin petrokimya tesisi

Türkiye Varlık Fonu (TVF) yeni nesil bir petrokimya tesisi kurmaya hazırlanıyormuş. - Nitelikli endüstri bölgesinde - Doğalgaz türevlerinden petrokimya üretimi yapacak - Toplam büyüklüğü de 40 milyar...

Türkiye Varlık Fonu (TVF) yeni nesil bir petrokimya tesisi kurmaya hazırlanıyormuş. 
- Nitelikli endüstri bölgesinde 
- Doğalgaz türevlerinden petrokimya üretimi yapacak 
- Toplam büyüklüğü de 40 milyar doları bulacakmış. Proje imza aşamasına gelmiş. 
TVF Başkanı Mehmet Bostan’ın 22. Dünya Petrol Kongresi’ndeki konuşmasından aktardığım bilgiler, hayli iddialı bir yatırıma işaret ediyor. (Meraklısı, bir süre önce Sabah’ta “Varlık Fonu, Singapurlularla Doğu’ya endüstri şehri kuruyor” haberini anımsayacaktır. Haberde Diyarbakır- Şanlıurfa arasında petrokimya merkezi olacak bir endüstri kenti kurulacağı duyuruluyordu. ) 
Peki TVF, imza aşamasına gelmiş ve büyüklüğü 40 milyar dolar olarak açıklanan projeye hangi araçlarla, kaynak ve metotlarla yatırım yapacak? 
Bilmiyoruz...

TVF, soru(n)ların adresidir 
Oysa TVF, bünyesindeki köklü ve büyük kurumlarla fazlasıyla önemli bir “şirket. Bir daha vurgulayalım: 
TVF’yi bir şirket olarak, memleketin bütün varlıklarını satma yetkisiyle donatan kanun teklifi (iktidar vekili imzalarıyla) 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin hemen ardından, OHAL ilanından kısa süre sonra apar topar çıkarıldı. 
15 Temmuz darbe girişimiyle maddi/ hukuki hiçbir bağ kurulamayacak bir işlemle, yani OHAL KHK’siyle, iki büyük kamu bankası Ziraat Bankası, Halkbank, PTT, BOTAŞ, TPAO, Çaykur, Eti Maden, Spor Toto TVF’ye devredildi. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin rüşvet karnesi 02 Kasım 2022 | 359 Okunma Merkez Bankası Hazine ve Maliye’ye mi tabi olacak? 31 Ekim 2022 | 212 Okunma KKM tartışması büyüyor 28 Ekim 2022 | 262 Okunma ‘Muhalif gazetecilere davet’ meselesi 26 Ekim 2022 | 388 Okunma ‘Kanunları kimler yapar’ 24 Ekim 2022 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar