Turizm Tesisleri Yönetmeliği’ne dur

Elazığ depremi, Çin’den dünyaya yayılan virüs tehdidi, Kızılay üzerinden yapılan bağış yolsuzluğu, yüksek zamlar derken; her yönüyle ağır bir haber gündemi içindeyiz.

Böyle bir gündem içinde bazı önemli gelişmelerin gözden kaçmaması gerekiyor.

Turizm Tesisleri Yönetmeliği’ne geçtiğimiz hafa Danıştay’dan gelen yürütmeyi durdurma kararı, böyle bir gelişme. Dört ve beş yıldızlı oteller ile tatil köyleri için özel düzenleme yapılan yönetmeliğin yürütmesini Danıştay 6. Daire durdurdu. Hem de oybirliğiyle.

TMMOB Mimarlar Odası’nca açılan davada, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın böyle bir yönetmelik çıkarma yetkisinin olmadığı belirtilmişti. Neden mi? Çünkü yönetmelik özünde bakanlıktan belge almış dört ve beş yıldızlı oteller ile tatil köylerinin yapılaşma haklarını arttırmayı, kıyı alanlarını kamu aleyhine özel kullanımlara açmayı amaçlıyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin rüşvet karnesi 02 Kasım 2022 | 359 Okunma Merkez Bankası Hazine ve Maliye’ye mi tabi olacak? 31 Ekim 2022 | 212 Okunma KKM tartışması büyüyor 28 Ekim 2022 | 262 Okunma ‘Muhalif gazetecilere davet’ meselesi 26 Ekim 2022 | 388 Okunma ‘Kanunları kimler yapar’ 24 Ekim 2022 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar