TÜİK’e güven kaybolmamalı

Çoğumuza sıkıcı gelen istatistiki veriler neden çok önemlidir? Asgari ücretten ev kiralamaya, büyük sanayi yatırımına kadar geleceğe dair plan yapacak her kişi ve kurum önce istatistik verilerine bakar çünkü...


Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) önemi de bundan kaynaklanır. TÜİK’te üretilen istatistiklerin güvenilirliği, ülke güvenilirliği ve saygınlığı için bir ölçüdür.

★★★

Üç yılı aşkındır TÜİK Başkanvekili olan Mehmet Aktaş, artık bu görevde değil. Merkez Bankası açıklama yaparak (18 Nisan) Aktaş ile Prof. Başak Tanınmış Yücememiş’in Merkez Bankası Banka Meclisi üyeliğine seçildiklerini açıkladı. İki yeni üye 1 Mayıs’tan itibaren göreve başlayacak. Aktaş’tan boşalan yere ise yine başkanvekili olarak Yinal Yağan getirildi. Yağan’ın, TÜİK’e yedi ay önce Enerji Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdür Yardımcısı iken atandığını hatırlatalım.

RAKAMLARI KÜÇÜLTME TALEBİ

Normalde -moda tabirle- sıkıntı yaratan bir durum yok.
Fakat görünen ile gerçeklik farklı olabilir. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın, bazı taleplerini reddettiği için Aktaş’ı görevden almak istediği ekonomi kulislerinde konuşuluyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin rüşvet karnesi 02 Kasım 2022 | 359 Okunma Merkez Bankası Hazine ve Maliye’ye mi tabi olacak? 31 Ekim 2022 | 212 Okunma KKM tartışması büyüyor 28 Ekim 2022 | 262 Okunma ‘Muhalif gazetecilere davet’ meselesi 26 Ekim 2022 | 388 Okunma ‘Kanunları kimler yapar’ 24 Ekim 2022 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar