Tarihsel ve kırılgan eşik

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun “Bıçak kemiğe dayandı” diye başlattığı Adalet Yürüyüşü’nün, 432 kilometre boyunca genişleyen toplumsal destekle büyüyerek...

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun “Bıçak kemiğe dayandı” diye başlattığı Adalet Yürüyüşü’nün, 432 kilometre boyunca genişleyen toplumsal destekle büyüyerek ilerleyişi, Güvenpark’tan Maltepe’ye barışçıl iklimin bir an zedelenmeksizin şimdiden “tarihsel” sıfatını almış bir mitingle sona ermesi, bu yürüyüşün -herhangi bir nedenle- yarıda kalmasını gönlünden geçirenleri ciddi rahatsız etti. 
Rahatsızlığın temelini Adalet Mitingi’ne görkemli katılımın, kendiliğinden, istekle hevesle akan “gönüllülük” unsurunun oluşturduğunu görmek zor değil. 
Parasal kaynak, lojistik olanak, organizasyon derdi bulunmayan “devlet partisi”nin, -gönüllülerin yetmediği her an-kamu/özel kurumlardan blok taşımalarla dilediği miting alanına milyonları aktardığı bir iklimdeki Maltepe Mitingi, yalnızca ezber değil, sinir de bozdu. 
Yoksa İstanbul Valiliği’nden halkın zekâsına hakaret eder nitelikteki 
o açıklama nasıl gelebilirdi ki? Açıklamanın saati ( 01.22) ile içeriğindeki okuyan herkesi güldüren 175 bin rakamı, valilik gibi bir kurumun, maddi gerçekliği hangi koşullar altında çarpıtabileceği konusunda güçlü fikir veriyor. 
Bu fikir, Adalet Yürüyüşü’nün haklılığını kanıtlayan sayısız nedenden sadece biri. Daha acıklı olansa, bundan iki yıl önce Maltepe Alanı’nın 2 milyon kişiyi aldığını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir TV programındaki görüntülerle, açıklamanın, hızla tekzip edilmesi oldu. 
 
                                                  *** 
 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin rüşvet karnesi 02 Kasım 2022 | 359 Okunma Merkez Bankası Hazine ve Maliye’ye mi tabi olacak? 31 Ekim 2022 | 212 Okunma KKM tartışması büyüyor 28 Ekim 2022 | 262 Okunma ‘Muhalif gazetecilere davet’ meselesi 26 Ekim 2022 | 388 Okunma ‘Kanunları kimler yapar’ 24 Ekim 2022 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar