Suskunluğun gürültüsü

O fotoğrafları gören kimseden “Ya siz de abartıyorsunuz kardeşim. Yanlış yoruma müsait bir dokunma” sözünü duymadım. Dahası protesto eylemi sırasında polis aracına bildirilirken, polisin elle tacizine...

O fotoğrafları gören kimseden “Ya siz de abartıyorsunuz kardeşim. Yanlış yoruma müsait bir dokunma” sözünü duymadım.
Dahası protesto eylemi sırasında polis aracına bildirilirken, polisin elle tacizine uğrayan üniversite öğrencisi Merve Demirel ne yüzünü  gizliyor ne de kimliğini.
Bilakis gazetecilere “Bu utanç benim değildir” diyor. Cesaretle.
Ertesi sabah da CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ile birlikte suç duyurusunda bulunuyor. Açık görüntüler ile tacize uğrayanın açık beyanlarına rağmen güvenlik bürokrasisinden idari soruşturma başlatmasını bekleyenler yanılıyor.
Emniyet açıklamasında,  bu görüntülerin “bahse konu bayanın direnmesi” sonucu ortaya çıktığı, görüntüleri gündeme getirenlerin polisin “moral ve motivasyonunu bozmayı”, teşkilatı yıpratmayı amaçladığından söz ediliyor.
Merve Demirel’in babasının FETÖ’cü olduğu belirtiliyor. (Müstehak demek istenmemiştir şüphesiz…)
Görüntüler karşısında morali bozulan biz kadınlarken, polisin moralini bozmaktan söz edilmesi karşısında ne tuhaf ki hâlâ şaşırıyoruz.
Ne tuhaf değil mi? İnsanız çünkü. Adalete değilse bile insanlığa dair umudumuzu büsbütün yitirmek istemiyoruz. Gezi eylemleri sırasında, ortada hiçbir belge ve kanıt yokken Kabataş’ta bir kadının taciz edildiği iddiasının yalan olduğu ortaya çıkmasına karşın susanların suskunluğu daha gürültülü bir hal alıyor.
İnsanı bazen kendi suskunluğu sağırlaştırır; biliyorsunuz değil mi? AĞIR HUKUKSUZLUK Farklı ses çıkarana yönelik ağır hukuksuzluk bitmiyor.
İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, 3. Ceza Dairesi, Cumhuriyet davasında verilen cezaları onadı. Musa Kart, Emre İper, Hakan Kara, Mustafa Kemal Güngör, Güray Öz, Önder Çelik, Kadri Gürsel ve (avukatım) Bülent Utku hakkındaki hapis cezaları kesinleşti.
Yani meslek yaşamlarını cemaat ve benzeri yapılanmalara karşı mücadeleyle ge...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin rüşvet karnesi 02 Kasım 2022 | 359 Okunma Merkez Bankası Hazine ve Maliye’ye mi tabi olacak? 31 Ekim 2022 | 212 Okunma KKM tartışması büyüyor 28 Ekim 2022 | 262 Okunma ‘Muhalif gazetecilere davet’ meselesi 26 Ekim 2022 | 388 Okunma ‘Kanunları kimler yapar’ 24 Ekim 2022 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar