Sürekli OHAL

Sağlıkta şiddeti önlemeye dönük düzenleme olarak sunulan ancak KHK ile ihraç edilen doktorların yaşamını güçleştiren maddeyle öne çıkan yasa yaşadığımız bir gerçeğin...

Sağlıkta şiddeti önlemeye dönük düzenleme olarak sunulan ancak KHK ile ihraç edilen doktorların yaşamını güçleştiren maddeyle öne çıkan yasa yaşadığımız bir gerçeğin altını tekrar çizdi.
OHAL’in kaldırılması yalnızca kağıt üzerindedir. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen ve 2 yıl boyunca yedi kez uzatılan OHAL, 4 ay önce  resmen kaldırılsa da zihniyet ve uygulamada olanca ağırlığıyla sürmektedir. Böyle olacağı öngörülüyordu elbette. Resmi OHAL düzeninde kriminalize edilen, sistem dışına itilen, dışlanan kamu görevlilerinin, OHAL kalkınca bir anda hukuka ve adalete erişmesi beklenmiyordu.
OHAL KHK’leriyle “sivil ölüm”e mahkum edilip AKP’li bir ilk başkanının “Ağaç kökü yesinler” diyebildiği  KHK’li kamu görevlilerine, siyasi iktidarca ve üstelik  Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde reva görülen hayat, hukukun ve insanlığın en temel, en asgari ilkelerini dahi umursamıyor.
TBMM’de görüşülen sağlığa dair torba yasaya “Ölümü gösterip sıtmaya razı etti” demek bile yeterli gelmiyor. İlginç bir oyun oynanıyor adeta.
Önce ihraç edilmiş doktorların özel hastanelerde çalışmasını tamamen yasaklayan, tepkiler yükselince bundan vazgeçip tuhaf ötesi bir “tazminat” uygulamasıyla para karşılığı iş yapabilme hükmü getiren, bu da büyük tepki alınca vazgeçip, özel hastanelerde çalışma hakkını yeniden “bahşeden” ama bütün bunların toplamında KHK’yle ihraç edilmiş doktorların uğradığı temel hukuksuzluğu gidermek şöyle dursun, kalıcılaştıran bir maddeden söz ediyoruz. DAMGALI, GÜVENCESİZ YAŞAM KHK ile ihraç edilmiş bir hekim olan HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu, KHK’yle ihraç edilmiş doktorların 2 yıl 4 aydır zaten özel hastanelerde çalışabildiğini, bakanlığın bu konuda genelge çıkardığını anımsatıp, “Ne oldu da böyle bir yasaklama getirildi? Ben bunu bakan yardımcısına da bakana da sordum, cevap veremediler?” diyor.
Aynı şekilde yi...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin rüşvet karnesi 02 Kasım 2022 | 359 Okunma Merkez Bankası Hazine ve Maliye’ye mi tabi olacak? 31 Ekim 2022 | 212 Okunma KKM tartışması büyüyor 28 Ekim 2022 | 262 Okunma ‘Muhalif gazetecilere davet’ meselesi 26 Ekim 2022 | 388 Okunma ‘Kanunları kimler yapar’ 24 Ekim 2022 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar