Şehir hastanelerinde milyarlık tıbbi cihaz

Devlet Malzeme Ofisi (DMO) internet sayfasından duyurmuş.İlan öylesine açık ve anlaşılır ki. Şu dünyada bilgisayarı olan herkes, İzmir Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi’nin hangi tip hastane donanımı...

Devlet Malzeme Ofisi (DMO) internet sayfasından duyurmuş.
İlan öylesine açık ve anlaşılır ki. Şu dünyada bilgisayarı olan herkes, İzmir Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi’nin hangi tip hastane donanımı satın alacağını öğrenebilir:
18 adet paslanmaz bebek yıkama tezgâhı, 18 adet tabure, 7 adet paslanmaz ameliyathane gömme dolabı vb. diye bir liste. DMO, açık teklif usulüyle yapacağı bu ihale için şartname bedelinden ihaleye teklif vereceklerin uyması gereken kuralları kadar, sayfalarca doküman koymuş internete. 
Ne güzel değil mi?
Başında devlet kelimesi olan bir kurum, şirketler ile pazarlık yapacak ki, bir devlet hastanesinin malzeme alımında Hazine kaybetmesin.
İnsanın aklına devletin arsa verip, tam 25 yıl boyunca yatırım bedelinin 8-10 katı kadar kira tutarını şirkete ödeyeceği, toplamda 41 bin yatağa yaklaşacak şehir hastanelerinde durumun ne olduğu sorusunun gelmemesi imkânsız. 
Önce şu önemli bilgiyi not düşelim: 
Yüksek teknolojiyle inşa edilen şehir hastanelerinin tamamı yeniden cihazlandırılıyor. Dolayısıyla bu denli büyük ölçekli sağlık kampüslerinde kurulacak yeni cihazların ne kadar “iştah kabartan” devasa bir pazar olduğunu kestirmek zor değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin rüşvet karnesi 02 Kasım 2022 | 359 Okunma Merkez Bankası Hazine ve Maliye’ye mi tabi olacak? 31 Ekim 2022 | 212 Okunma KKM tartışması büyüyor 28 Ekim 2022 | 262 Okunma ‘Muhalif gazetecilere davet’ meselesi 26 Ekim 2022 | 388 Okunma ‘Kanunları kimler yapar’ 24 Ekim 2022 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar