Savaş

Yarın Ankara Gar Katliamı’nın dördüncü yılı. IŞİD’in, barış talebi için buluşan insanlara Ankara’nın göbeğinde yaptığı korkunç saldırıda 103 yurttaş...

Yarın Ankara Gar Katliamı’nın dördüncü yılı. IŞİD’in, barış talebi için buluşan insanlara Ankara’nın göbeğinde yaptığı korkunç saldırıda 103 yurttaş yaşamını yitirdi.  Demokrasiden yana iyi yürekli, vicdanlı, aralarında güzel gözlü bir çocuğun, aydınlık yüzlü gencecik insanların yer aldığı 103 yurttaş.

Yaralıların hastaneye götürülmesi ve ilk yardım çabalarının güvenlik güçlerinin gaz müdahalesiyle karşılaştığını bir daha kayda geçirelim. Katliamdan dakikalar sonra Gar’daydım. Orada karşılaştığım manzarayı, tanık olduklarımı, beş duyuma birden hücum edenleri, günışığının güpegündüz nasıl söndüğünü, yaşadıkça unutmam imkansızdır. Birçok Ankaralıyla birlikte 10 Ekim Katliamı’yla kalbimizin, belleğimizin hastalandığını, gerçek bir iyileşmenin mümkün olmadığını düşünenlerdenim.

★★★

Türkiye dört yıl sonra yeniden büyük bir IŞİD sorununun kıyısında. Trump yönetiminin Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna askeri operasyon düzenlemesine “IŞİD’li tutuklulardan Türkiye sorumlu olacak” koşuluyla onay vermesi birçok soruyu gündeme taşıdı.

Trump yönetiminin son çıkışı IŞİD’i yeniden hatırlamamıza vesile olmalı: Askerlerimizi yakan, kafa kesen, katliam düzenleyen, Ezidi kadınları köle pazarında satan, bütün bunları yaparken petrol kuyuları işleten pragmatist bir barbar yapı olduğunu yeniden hatırlamamıza.

Bu nedenle iktidar, Beyaz Saray’dan yapılan açıklamadaki “Türkiye bundan böyle, ABD’nin son iki yıldır bölgede yakaladığı IŞİD’cilerden sorumlu olacak” ifadesinin ne anlama geldiğini, sonuçlarının ne olacağını, “uyuduğu” söylenen IŞİD hücrelerinin şehrileri yeniden kana bulayacak biçimde uyanıp uyanmayacağı sorularını yanıtlamak, toplumu bilgilendirmek zorunda.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin rüşvet karnesi 02 Kasım 2022 | 359 Okunma Merkez Bankası Hazine ve Maliye’ye mi tabi olacak? 31 Ekim 2022 | 212 Okunma KKM tartışması büyüyor 28 Ekim 2022 | 262 Okunma ‘Muhalif gazetecilere davet’ meselesi 26 Ekim 2022 | 388 Okunma ‘Kanunları kimler yapar’ 24 Ekim 2022 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar