Riyayı rüya gibi yaldızlamak

“Bürokratik oligarşi.”Cumhurbaşkanı Erdoğan, mimarı olduğu partili Cumhurbaşkanlığı sistemine geçinceye dek dilinden düşürmezdi bu sözü. Önem verdiği bir açılış...

Bürokratik oligarşi.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mimarı olduğu partili Cumhurbaşkanlığı sistemine geçinceye dek dilinden düşürmezdi bu sözü. Önem verdiği bir açılış, yabancı sermayenin taraf olduğu bir toplantı oldu mu fırsatı değerlendirir, sözü bürokratik oligarşinin “fenalıklarına” getirirdi.

Kendisinin en büyük rakibi bürokratik oligarşiydi. Devlet yöneticilerinin görevi bürokratik zorlukları kaldırmaktı. Siyasiler, bürokratik oligarşiyi mağlup ettikleri oranda başarılı olurlardı.

Bir seferinde, dünyaca bilinirliği olan bir perakende şirketinin şube açılışında şöyle demişti:

“Siyaseti kötülemek, karalamak hep kolaydır. 4-5 yılda yapılacak seçimle sandığa gömersin ya da devam ettirirsin ama bürokratı indiremiyorsun. Geldiği zaman 30-35 yıl orada. Siyasetin böyle bir dezavantajı var.”

BÜROKRATI İNDİRMEK

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin rüşvet karnesi 02 Kasım 2022 | 358 Okunma Merkez Bankası Hazine ve Maliye’ye mi tabi olacak? 31 Ekim 2022 | 210 Okunma KKM tartışması büyüyor 28 Ekim 2022 | 260 Okunma ‘Muhalif gazetecilere davet’ meselesi 26 Ekim 2022 | 387 Okunma ‘Kanunları kimler yapar’ 24 Ekim 2022 | 222 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar