Öncelik İstanbul’u depreme hazırlamak olmalı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce (İBB) düzenlenen Kanal İstanbul Çalıştayı, alanında yetkin bilim insanı, hukukçu ve uzmanların görüşlerini demokratik bir ortamda ifade etmesine zemin oluşturdu.

Önemli not: Sekiz başlıkta 40 konuşmacı konuştu. Ama projeyi destekleyen bilim insanlarından kimse yoktu. Sebebi mi? Davet edildikleri halde katılmadılar. Sunumların bir kısmından başlıklar paylaşalım:

 Nusret Suna (İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı): Akla zarar bir projeyi konuşmak ve neden yapılmaması gerektiğini yetkili mercilere anlatmak çok yorucu.

 Prof. Naci Görür: Kanal Küçükçekmece/Marmara arasındaki en zayıf halkaya yapılıyor. Bu kesim depremden en şiddetli şekilde etkilenecek.

 Prof. Haluk Eyidoğan: Dinamit atımı, sismik enerji olarak 3.8 büyüklüğünde depreme eş değer enerji çıkacak. Öncelik İstanbul’u depreme hazırlamak olmalı, coğrafyamızı parçalayan kanala değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin rüşvet karnesi 02 Kasım 2022 | 359 Okunma Merkez Bankası Hazine ve Maliye’ye mi tabi olacak? 31 Ekim 2022 | 212 Okunma KKM tartışması büyüyor 28 Ekim 2022 | 262 Okunma ‘Muhalif gazetecilere davet’ meselesi 26 Ekim 2022 | 388 Okunma ‘Kanunları kimler yapar’ 24 Ekim 2022 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar