McCluskey’nin yıllık maaşı 3.5 milyon dolar

Alamos Gold Toronto borsasında işlem gören bir şirket. Son dönemlerde yatırımcısına hisse başına yüzde 130 kazandırdığı günler olmuş. Kazandırır elbet.

Kirazlı projesinde kârlılığın ne kadar yüksek olduğunu kendileri anlatıyor zaten. Cennet Kazdağları’na yakın mesafede düşük üretim maliyeti, düşük sermaye ile milyar dolarlar. Daha ne olsun. O konuya birazdan geleceğim.
İşte bu kadar kârlı bir şirketin hisseleri, altın fiyatlarının arttığı salı günü Toronto Borsas’ında yüzde 2 değer kaybetti. Bu beklenmedik düşüşte Türkiye’de yükselen tepki ve eylemlerin payının olduğu düşünülüyor. Giden ağaçları geri getirecek bir sonuç değilse de talana ve vahşi madenciliğe karşı durmanın önemini kanıtlıyor.
Evet vahşi madencilik. Bizzat sektörün içinde olup adlarının paylaşılmasını istemeyen bir okurum böyle tanımladı Alamos’un yaptıklarını.

DEVLET ALAMOS’A YAĞDIRMIŞ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin rüşvet karnesi 02 Kasım 2022 | 359 Okunma Merkez Bankası Hazine ve Maliye’ye mi tabi olacak? 31 Ekim 2022 | 212 Okunma KKM tartışması büyüyor 28 Ekim 2022 | 262 Okunma ‘Muhalif gazetecilere davet’ meselesi 26 Ekim 2022 | 388 Okunma ‘Kanunları kimler yapar’ 24 Ekim 2022 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar