Mal varlığı

Mal varlığı, o tarihi programın bana göre en önemli sorularındandı. Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım’ı televizyon yayınında bir araya getiren gazeteci İsmail Küçükkaya yönetimindeki programdan söz ediyorum.

Küçükkaya’nın sorusuna, AKP adayı Binali Yıldırım olumlu yanıt vermişti. Onu izlerken çocuklarının “off shore” şirket sahibi olduğunu ortaya koyan “Paradise Papers” belgelerini haberleştiren gazeteci Pelin Ünker’i hem hapis hem de para cezasına mahkum ettiren bir başkası mıydı diye düşünmüştüm.

★★★

İmamoğlu’nun mal varlığını mazbata almayı beklemeden üstelik aile bireylerininkiyle birlikte açıklaması, politik duruşuna güç katan bir adım olmuştur. İETT ve İSKİ’yle birlikte 34.8 milyar TL’lik bir bütçenin (2019 için) başına geçecek olan İmamoğlu, doğru zamanlamayla olası spekülasyonları önlemiş oldu.
Bu adım, İmamoğlu’nun 23 Haziran akşamı yaptığı konuşmasının çerçevesiyle de tutarlı.  Birleştiricilik temasının hakim olduğu konuşmasında parlamenter demokrasi, güçler ayrılığı, hukuk devleti değer ve normlarını önceleyen yaklaşım, kuşku yok ki saydamlığı da içeriyor.

KAMPANYA BÜTÇESİ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin rüşvet karnesi 02 Kasım 2022 | 358 Okunma Merkez Bankası Hazine ve Maliye’ye mi tabi olacak? 31 Ekim 2022 | 210 Okunma KKM tartışması büyüyor 28 Ekim 2022 | 260 Okunma ‘Muhalif gazetecilere davet’ meselesi 26 Ekim 2022 | 387 Okunma ‘Kanunları kimler yapar’ 24 Ekim 2022 | 222 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar