KGF’de ‘farklı kullanım’ nasıl önlenecek?

Sözcü Gazetesi Yazarı Çiğdem Toker’in bugünkü (14.02.2022)’’ KGF’de ‘farklı kullanım’ nasıl önlenecek? ‘’ başlıklı yazısı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yeni ekonomi paketi açıkladı. Paketin bir unsuru, işletmelere yönelik. Kredi Garanti Fonu (KGF) ile 60 milyar TL’lik bir kefalet hacmi oluşturacaklarını duyurdu Bakan.

Anlamı şu: Yeterli teminatı olmadığı için krediye erişemeyen işletmelere finansman sağlamak, böylece ayakta kalmalarına yardımcı olmak.

Nebati, yatırım destek, ihracat destek, işletme harcamaları diye üç alt paketten söz etti.  Açıklamasında gözden kaçmaması gereken bir kısım vardı. Önceki KGF kredilerinin “galiba biraz tüketime harcandığını” belirten Nebati’nin şu cümlelerinin altını çizelim:

“Yatırım ve üretim önceliğimiz bir tarafa gitti. Farklı bir şekilde kullanım da maalesef yaşandı. Buna izin vermeyeceğiz. Sıkı takipçi olacağız. Fatura ve sözleşme ile belgelendirme zorunluluğu getirilmiştir. ‘Parayı ver karışma, işime bakma’ yok.”

Nebati, amaç dışı kullanım olursa, gerçek dışı beyanda bulunulursa, özel yaptırım hükümlerinin mutlaka uygulanacağını söyledi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin rüşvet karnesi 02 Kasım 2022 | 359 Okunma Merkez Bankası Hazine ve Maliye’ye mi tabi olacak? 31 Ekim 2022 | 212 Okunma KKM tartışması büyüyor 28 Ekim 2022 | 262 Okunma ‘Muhalif gazetecilere davet’ meselesi 26 Ekim 2022 | 388 Okunma ‘Kanunları kimler yapar’ 24 Ekim 2022 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar