Kanal İstanbul ve EBRD gerçeği

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası,  ülkemizde demiryolu projeleriyle de yakından ilgileniyor. İngilizce kısaltması EBRD ( European Bank of Reconstruction and Development) olan bankanın Türkiye sayfasında Ispartakule-Çerkezköy...

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası,  ülkemizde demiryolu projeleriyle de yakından ilgileniyor. İngilizce kısaltması EBRD ( European Bank of Reconstruction and Development) olan bankanın Türkiye sayfasında Ispartakule-Çerkezköy demiryolu hattıyla ilgili ayrıntılı bilgiler yer alıyor. Ispartakule-Çerkezköy, toplamı 231 km olan Halkalı-Kapıkule hattının bir kesimi. “Bu hat neden önemli?” derseniz, Türkiye demiryolu ağını Bulgaristan üzerinden AB’ye bağlayacağı için.

EBRD’nin ilgilendiği hattın yaklaşık maliyeti, 636 milyon Euro. Şu alıntı önemli: “Halkalı-Kapıkule demiryolu hattı 1. etap (Çerkezköy-Kapıkule) ve 2. etap olmak üzere 2 bölümden (Halkalı-Ispartakule ve Ispartakule-Çerkezköy) oluşmaktadır.

Faz 1 (inşaat aşamasında olan) ve Faz 2’nin Halkalı-Ispartakule kesimi, banka tarafından finanse edilen projenin bir parçası olmayacaktır.”

★★★

Yani diyor ki Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, “Halkalı-Ispartakule kesiminin finansmanına ben katılmıyorum.”

Acaba neden?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin rüşvet karnesi 02 Kasım 2022 | 359 Okunma Merkez Bankası Hazine ve Maliye’ye mi tabi olacak? 31 Ekim 2022 | 212 Okunma KKM tartışması büyüyor 28 Ekim 2022 | 262 Okunma ‘Muhalif gazetecilere davet’ meselesi 26 Ekim 2022 | 388 Okunma ‘Kanunları kimler yapar’ 24 Ekim 2022 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar