Kanal İstanbul raporundaki ‘risk’

Henüz ihalesi yapılmamış Kanal İstanbul manzaralı müstakbel konutlara yönelik ilgi, projenin tekrar gündeme gelmesine yol açtı. Sahibi Ürdünlü bir iş insanı olan Go Smart şirketini, askıya...

Henüz ihalesi yapılmamış Kanal İstanbul manzaralı müstakbel konutlara yönelik ilgi, projenin tekrar gündeme gelmesine yol açtı. Sahibi Ürdünlü bir iş insanı olan Go Smart şirketini, askıya çıkarılan Yenişehir imar uygulaması için müşterilerine hitap ederek yaptığı yorum tartışılıyor.

Askı süresi devam ederken, Kanal İstanbul’un yeniden konuşulmaya başlanması, Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) modelinin tartışıldığı şu sıra ayrı bir önem taşıyor. AKP iktidarı, Kanal İstanbul’u, karma bir KÖİ modeliyle gerçekleştirmeyi, daha doğrusu ihale etmeyi tasarlıyordu.

Bu konu, Kanal İstanbul için hazırlatılan (2018) ve kamuoyuna açıklanmamış Fizibilite Raporu’nda etraflıca işleniyor. Yüksel Proje’nin hazırladığı fizibilite raporunda, Dünya Bankası çalışması kaynak gösterilerek KÖİ projelerinin içerdiği riskler listeleniyor.

RİSKLER

– İnşaat ve Tamamlama Riski

– İşletme Riskleri

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin rüşvet karnesi 02 Kasım 2022 | 359 Okunma Merkez Bankası Hazine ve Maliye’ye mi tabi olacak? 31 Ekim 2022 | 212 Okunma KKM tartışması büyüyor 28 Ekim 2022 | 262 Okunma ‘Muhalif gazetecilere davet’ meselesi 26 Ekim 2022 | 388 Okunma ‘Kanunları kimler yapar’ 24 Ekim 2022 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar