İSKİ ihalesi AKP’li vekilin şirketi ASL’ye

Okuyacağınız satırlar, iki hafta içinde aynı konudaki üçüncü yazı. Konu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bağlı kuruluşu İSKİ’nin, “davet” yöntemiyle...

Okuyacağınız satırlar, iki hafta içinde aynı konudaki üçüncü yazı.
Konu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bağlı kuruluşu İSKİ’nin, “davet” yöntemiyle yaptıracağı içme suyu tünel inşaatı. Kâğıthane-Bahçelievler arasında, yaklaşık 1 milyar TL büyüklüğündeki bu ihale için, seçilmiş bazı firmalara davet gittiğini, İSKİ ile müteahhitler arasındaki pazarlığın 30 Ekim’de yapılacağını yazdık.
Yapıldı. O ihaleye “davet” edilen sekiz tanıdık müteahhitlik şirketi arasında, eski AKP milletvekili Abdülkadir Kart’ın şirketi ASL İnşaat da vardı. (ASL, beş yıl önce Bilal Erdoğan yönetimindeki TÜRGEV’in Kartal’daki öğrenci yurdunun inşatını yaptı.)
İlk “pazarlık” turu sonuçlarını 2 Kasım’da bu köşede paylaştık. En düşük teklife 926.5 milyon TL ile Makyol vermişti. ASL, 938.2 milyon TL ile ikinci sıradaydı. ASL 95.3 milyon TL düşürdü
2 Kasım tarihli yazımızda, ASL’nin sahibi eski milletvekili Kart’ın oğlunun geçen ay Ankara’da evlendiğini, nikâh şahitlerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Binali Yıldırım olduğunu da anımsatıp sorduk:
“Bakalım İSKİ, bu milyarlık ‘davetli’ ihaleyi nasıl sonuçlandıracak?”
Sanki malum olmuş. İSKİ ikinci tur pazarlığı 8 Kasım Çarşamba günü yaptı
Ve en düşük teklifi 842.8 milyon TL ile ASL verdi.
Ne kadar ilginçtir ki, AKP’li eski vekil, sekiz gün arayla, aynı işi “Ben 95.3 milyon TL daha ucuza yapabilirim” demiş oldu. (Bu tutar, 68 bin 120 asgari ücrete denk.)
İSKİ ihalesindeki, iki tur sonuçlarını toplu olarak paylaşalım: Bu arada ikinci pazarlıkta, ilginç bir gelişme yaşanmış.
Tabloda görüleceği gibi...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin rüşvet karnesi 02 Kasım 2022 | 359 Okunma Merkez Bankası Hazine ve Maliye’ye mi tabi olacak? 31 Ekim 2022 | 212 Okunma KKM tartışması büyüyor 28 Ekim 2022 | 262 Okunma ‘Muhalif gazetecilere davet’ meselesi 26 Ekim 2022 | 388 Okunma ‘Kanunları kimler yapar’ 24 Ekim 2022 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar