İkinci piste ek 400 milyon TL mi isteniyor?

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda ikinci pist yedi yıldır yılan hikayesine döndü. Pistin açılış takvimi sürekli erteleniyor. (Konuyla ilgili 7 Şubat ve 10 Şubat 2020 tarihli iki yazı yazdım.) Bu pist, iki...

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda ikinci pist yedi yıldır yılan hikayesine döndü. Pistin açılış takvimi sürekli erteleniyor. (Konuyla ilgili 7 Şubat ve 10 Şubat 2020 tarihli iki yazı yazdım.) Bu pist, iki kısım halinde iki kez ihale edildi. Konunun can alıcı yanını, pisti yapan şirketin, rakip konumdaki İstanbul Havalimanı’nı işleten şirketle “akrabalığı” oluşturuyor.

İkinci pistin ikinci kısım ihalesini Makyol kazanmıştı ama sonra ne olduysa şirket ve ortaklık yapısı değişti. Makyol pisti yapan üç şirketten birine dönüştü. Şirketin adı, “KMC Sabiha Gökçen Havaalanı Adi Ortaklığı.” Büyük ortak yüzde 50 ile Kalyon, Cengiz ile Makyol yüzde 25’er payla katıldı.

TÜNELE EK BÜTÇE

Malumunuz, Kalyon ile Cengiz, İstanbul Havalimanı’nı işleten İGA’nın ortakları. Dahası, Ticaret Sicil’de KMC Adi Ortaklığın şirket adresi, Kalyon’un Kavacık’taki merkezi olarak görünüyor.

Atatürk Havalimanı kapatıldıktan sonra Sabiha Gökçen Havalimanı’na ilgi arttı. Orada ikinci pistin bitmesi talebin katlanması demek. Bu, garantili İstanbul Havalimanı’nın lehine midir, yoksa aleyhine mi?

Başka soruya gelelim. gazeteduvar muhabiri...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin rüşvet karnesi 02 Kasım 2022 | 359 Okunma Merkez Bankası Hazine ve Maliye’ye mi tabi olacak? 31 Ekim 2022 | 212 Okunma KKM tartışması büyüyor 28 Ekim 2022 | 262 Okunma ‘Muhalif gazetecilere davet’ meselesi 26 Ekim 2022 | 388 Okunma ‘Kanunları kimler yapar’ 24 Ekim 2022 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar