Havuz, spa ve sinema keyfi... Bütçede yeni saray olacak mı?

 Meraklısı biliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan için Marmaris-Okluk koyunda bir yazlık “yerleşke” yaptırılmakta. Okluk, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın tatiliyle ünlenmişti.Özal’ın...

 Meraklısı biliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan için Marmaris-Okluk koyunda bir yazlık “yerleşke” yaptırılmakta. Okluk, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın tatiliyle ünlenmişti.

Özal’ın kaldığı konut yıkılarak yaptırılan, 300 kişinin aynı anda konaklayabileceği belirtilen “yerleşke” inşaatında epeyce yol alındığını duyuyoruz.

Muğla milletvekili Akın Üstündağ, doğal SİT alanındaki bu koyun balıkçılığa dahi kapalı olduğunu, çok sayıda ağacın kesileceği bu ölçekteki bir inşaatın doğayı tahrip edeceğini anlatmıştı geçen yaz.

Şüphe yok ki, Cumhurbaşkanı söz konusuysa çözülemeyecek bir sorun olamaz...

Mimar Şefik Birkiye’nin kurucusu olduğu Vizzion-Architetcs’in hazırladığı “T.C Cumhurbaşkanlığı Yazlık Konutu Yerleşkesi” avan projesine göre, yazlık saray toplam 13 bin 166 metrekare kapalı inşaat alanına sahip.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin rüşvet karnesi 02 Kasım 2022 | 359 Okunma Merkez Bankası Hazine ve Maliye’ye mi tabi olacak? 31 Ekim 2022 | 212 Okunma KKM tartışması büyüyor 28 Ekim 2022 | 262 Okunma ‘Muhalif gazetecilere davet’ meselesi 26 Ekim 2022 | 388 Okunma ‘Kanunları kimler yapar’ 24 Ekim 2022 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar