Halkbank’ın Sayıştay raporundaki ‘risk’leri

Meclis, yemin töreniyle açıldı. Hayırlı olsun. Sıra yeni hükümette. Ardından Meclis’te komisyonlar oluşturulacak. Komisyonların en kritik ikisi olan Plan Bütçe ile KİT Komisyonları’nın bu...

Meclis, yemin töreniyle açıldı. Hayırlı olsun. 
Sıra yeni hükümette. Ardından Meclis’te komisyonlar oluşturulacak. 
Komisyonların en kritik ikisi olan Plan Bütçe ile KİT Komisyonları’nın bu yıl sergileyeceği performansı dikkatle izleyeceğiz. 
Plan Bütçe Komisyonu, bütçe tasarısını; KİT Komisyonu ise Meclis adına denetim yapan Sayıştay raporlarını görüşecek. Yanı sıra Sayıştay raporları bütçe görüşmelerinde de gündeme gelecek. 
Halkbank’ın 2013 yılı denetim raporu geçen yıl KİT Komisyonu’nda sert tartışmalara sahne olmuştu. 
Öyle görünüyor ki, adı bankacılık sırrı nedeniyle açıklanmayan ancak KİT toplantısında CHP’li Kamer Genç’in “Yıldızlar Holding” olduğunu açıkladığı firmanın“batık kredi” öyküsü, bu yıl da sürecek. 
Sayıştay’ın 2014 yılı raporunda “ateşe dayanıklı seramik ürünleri” ile uğraşan firma olarak tanımlanan grubun kredi riski büyümüş. 
Grubun finansal piyasalara olan borcu, tam 3.2 milyar TL’ye ulaşmış. 
Bu tutarın 1.1 milyar TL’lik kısmı Halkbank riski olarak tanımlanıyor. 
Bankanın 2011’de 250 milyon dolar genel limit tahsis ettiği firmaya aynı yıl 480 milyon dolar daha limit tahsis ettiği ve teminat olarak gösterilen gayrimenkullerin sorunlu olduğu daha önce gündeme geldi. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin rüşvet karnesi 02 Kasım 2022 | 364 Okunma Merkez Bankası Hazine ve Maliye’ye mi tabi olacak? 31 Ekim 2022 | 212 Okunma KKM tartışması büyüyor 28 Ekim 2022 | 264 Okunma ‘Muhalif gazetecilere davet’ meselesi 26 Ekim 2022 | 390 Okunma ‘Kanunları kimler yapar’ 24 Ekim 2022 | 226 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar