“Gri liste” yahut itibar kaybı

Türkiye “gri liste”ye alındı.“Nedir bu gri liste” sorusunun kısa cevabı, “ülke için ağır itibar kaybı” dır. Teknik ifadeleri şimdilik bir kenara koyalım:“Gri liste”...

Türkiye “gri liste”ye alındı.

“Nedir bu gri liste” sorusunun kısa cevabı, “ülke için ağır itibar kaybı” dır. Teknik ifadeleri şimdilik bir kenara koyalım:

“Gri liste”, Türkiye’nin kara parayla mücadeleye ilişkin verdiği sözleri tutmadığı anlamına geliyor. Bu kadarla kalmıyor. “Gri liste” Türkiye’nin kara parayı iş edinenler için elverişli bir yer olduğuna da işaret ediyor.

Türkiye’yi “gri liste”ye alan, kısa adı FATF olan, OECD bünyesindeki Mali Eylem Görev Grubu. Türkiye, bu grubun da OECD’nin de üyesi.

“ARTTIRILMIŞ İZLEME”

2021 Genel Kurulu geçen hafta Paris’te toplandı. Türkiye’yi Ürdün ve Mali ile birlikte aynı lige düşüren FATF kararına, özetleyerek ve Türkçe olarak bakalım:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin rüşvet karnesi 02 Kasım 2022 | 359 Okunma Merkez Bankası Hazine ve Maliye’ye mi tabi olacak? 31 Ekim 2022 | 212 Okunma KKM tartışması büyüyor 28 Ekim 2022 | 262 Okunma ‘Muhalif gazetecilere davet’ meselesi 26 Ekim 2022 | 388 Okunma ‘Kanunları kimler yapar’ 24 Ekim 2022 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar