FETÖ’yü kim yerleştirdi?

Karmaşık görünen bazı konular, gerçekte basittir. Ankara Ticaret Odası’ndaki (ATO) kavga, işte böylesi basitlikte: Devlet gücünü, mali kaynaklarını birlikte dağıtıp kullanan fiili koalisyonun...

Karmaşık görünen bazı konular, gerçekte basittir. Ankara Ticaret Odası’ndaki (ATO) kavga, işte böylesi basitlikte: Devlet gücünü, mali kaynaklarını birlikte dağıtıp kullanan fiili koalisyonun dağılması, meselenin özünü oluşturuyor. Bu dağılmanın, hangi güç ittifakıyla yeniden kurulup şekilleneceği ise ATO’yu kayyımlık hale getiren çatışmaların temel sebebini. Yeni güç ittifakının arifesinde can alıcı sorumuz şu: Cumhuriyet başkentindeki ticaret potansiyelinin yeni karar mekanizması kimlerden oluşacak? Bu soruyu düşünürken; babası başkentin imar planlarında en üst düzeyde söz sahibi olan bir TV yöneticisinin, aynı başkentteki ticaret dünyasına hükmetmesinde hiç sorun görmeyen arkadaşları buradan tebrik edelim. Ve devam edelim.

Konuya ışık tutacak birkaç soru, son yazım üzerine arayan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’den geldi:

-ATO yönetiminde üç yıldır FETÖ’cüler vardıysa savcılıklar ne güne duruyor? OHAL bu mücadele için değil miydi?

- Temmuzdan bu yana neden harekete geçilmedi? Bunun ardında, paralel yapıya verdiği arsalar için pişmanlığını açıklayan Melih Gökçek’in payı var mı?

- ATO’daki FETÖ mücadelesi Osman Gökçek’in başkanlığına mı bağlı?

- Nasıl oluyor da 125 bin üyeli ATO’da, büyükşehir belediye başkanının oğlunun dışında bir aday çıkamıyor?

Murat Emir bu konudaki öngörüsünü, yönetimin istifasından haftalar önce, 22 Eylül’de TBMM’de basın toplantısıyla dile getirmiş. O tarihin özelliği ise şu: Osman Gökçek’e bugün başkanlık yolunu açan, eski Samanyolu TV temsilcisi Abdullah Abdülkadiroğlu’nun ATO Medya Meslek Komitesi’nden istifasının ertesi günü. O açıklamada, ATO yönetimine FETÖ’cüleri Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in yerleştirdiğini söylemiş ve şöyle sürdürmüş Emir: “2013’te ATO’da seçimler yapıldığında FETÖ’cüleri ATO’ya yerleştiren Melih Gökçek, şimdi de başka bir plan içinde. ATO’nun 14’üncü komitesi olan basın- medya komitesi zorla istifa ettirildi; çünkü Osman Gökçek ATO’ya başkan olmak istiyor. Niçin gelecekmiş? FETÖ’yü temizlemek içinmiş! Sormazlar mı FETÖ’yü kim ATO’ya yerleştirdi? Senin baban yerleştirdi. Samanyolu TV Grubu Ankara Sorumlusu Abdullah Abdülkadiroğlu’nu kim ATO’ya yerleştirdi? Siz yerleştirdiniz. Diğerlerini de siz yerleştirdiniz. Düşünün bir çocuk bir koltuğu istiyor diye ticaret odasının bir komitesi istifa ettiriliyor.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin rüşvet karnesi 02 Kasım 2022 | 364 Okunma Merkez Bankası Hazine ve Maliye’ye mi tabi olacak? 31 Ekim 2022 | 212 Okunma KKM tartışması büyüyor 28 Ekim 2022 | 264 Okunma ‘Muhalif gazetecilere davet’ meselesi 26 Ekim 2022 | 389 Okunma ‘Kanunları kimler yapar’ 24 Ekim 2022 | 226 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar